Woensdag is Verkeersveilige Dag

Woensdag is Verkeersveilige Dag

De E17 in Nazareth op 27 februari 1996. Er vielen 10 doden en 56 zwaargewonden te betreuren. Foto: Foto De Standaard

Deinze / Nevele / Zulte / Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Op woensdag 27 febuari wordt voor de 23e keer in Oost-Vlaanderen een Verkeersveilige Dag georganiseerd. Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere en de procureur-generaal willen hiermee de gigantische kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth herdenken. Er waren toen meer dan 200 wagens betrokken en er waren tien doden en 56 zwaargewonden te betreuren..

De Verkeersveilige Dag spitst zich toe op snelheidscontroles waarbij de politie de overtreders zo veel mogelijk op de plaats van de vaststelling met hun verkeersinbreuk zal confronteren. Daarnaast is er aandacht voor een hele reeks andere verkeersovertredingen, zoals strafbare alcoholopname, het dragen van de veiligheidsgordel, controle van de boorddocumenten, drugs in het verkeer of inbreuken met betrekking tot het zwaar vervoer.

De geïntegreerde politie Oost-Vlaanderen, bestaande uit alle 27 lokale politiezones, de federale wegpolitie (WPR OVL), de spoorwegpolitie (SPC Gent) en de federale scheepvaartpolitie (SPN Gent), nemen deel aan de actie.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio