Twee vrouwen krijgen celstraf voor belaging en stalking van ex-lerares: “Obsessieve en onbeantwoorde verliefdheid”

Twee vrouwen krijgen celstraf voor belaging en stalking van ex-lerares: “Obsessieve en onbeantwoorde verliefdheid”

Foto: Shutterstock.

Leuven -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee vrouwen veroordeeld tot tien maanden cel voor woonstschennis en belaging van een ex-lerares. Een onbeantwoorde verliefdheid lag aan de basis van onophoudelijke stalking.

De feiten deden zich voor in de gerechtelijke arrondissementen Leuven en Antwerpen van 1 november 2016 tot 30 mei 2017. Cindy B. en Elisa D. waren geobsedeerd door de ex-leerkracht van B. Volgens de rechtbank moeten de feiten van belaging gekaderd worden “in een onbeantwoorde verliefdheid van beide beklaagden op de lerares”. Zij konden dat niet verwerken.

Cindy B. en Elisa D., die een koppel vormen, drongen in maart 2017 enkele keren de woning van het slachtoffer binnen. Op de oprit en in de voortuin strooiden ze nagels en punaises uit. De leerkracht werd ook herhaaldelijk begluurd in en rond haar huis.

De verliefdheid zette de beklaagden er toe aan om het slachtoffer doorlopend te achtervolgen. Tot op haar werk toe. Ook in het woon-werkverkeer werd hun aanwezigheid door het slachtoffer als verontrustend ervaren. Zij diende uiteindelijk klacht in en stelde zich burgerlijke partij.

Volgens de rechter gaven de twee beklaagden “blijk van obsessief en dreigend gedrag dat niet stopte”. Zij werden veroordeeld tot tien maanden cel. De straf is met uitstel onder zes probatievoorwaarden. Zo kregen ze een straatverbod binnen een straal van 500 meter rond de woning van het slachtoffer en een contactverbod. De lerares kreeg een morele schadevergoeding van 1.500 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees