Dopingrazzia op het WK noordse ski in Oostenrijk: zeven man opgepakt waaronder ook vijf atleten

Dopingrazzia op het WK noordse ski in Oostenrijk: zeven man opgepakt waaronder ook vijf atleten

Dopingrazzia in Seefeld op WK Noordse ski. Foto: AP

Ophef op het WK Noordse ski (langlauf, Noordse combinatie en skispringen) in het Oostenrijkse Seefeld waar een heuse dopingrazzia werd uitgevoerd. Er zijn volgens de Oostenrijkse politie zeven personen opgepakt, waaronder volgens de Duitse tv-zender ARD ook vijf atleten. Ook in het Duitse Erfurt werden huiszoekingen uitgevoerd, een voormalig teamarts van wielerploeg Gerolsteiner zou de spilfiguur zijn.

Onder de gearresteerden zouden zich alvast twee Oostenrijkse langlaufers bevinden. Zij werden betrapt op bloeddoping. Het gaat volgens Oostenrijkse media om Dominik Baldauf en Max Hauke, twee leden van het estafetteteam dat eerder deze week zesde eindigde. Verder zouden twee Estse en één Kazakse atleet zijn aangehouden. Ook in het Duitse Erfurt werden huiszoekingen uitgevoerd en zouden er twee personen zijn opgepakt. Spilfiguur is ene Mark Schmidt, voormalig teamarts van het Duitse wielerteam Gerolsteiner. Volgens het Oostenrijkse Bundeskriminalamt gaat het om een wereldwijd verspreid dopingnetwerk.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.