Acht werknemers even naar ziekenhuis na brand bij Monks

Wielsbeke -

Bij textielbedrijf Monks International in Wielsbeke raakten dinsdagavond acht werknemers bevangen door rook tijdens een brand. Ze mochten ‘s nachts het ziekenhuis verlaten.

Het vuur ontstond omstreeks 22 uur in een afzuigventilator bij een droogoven. Een werknemer die op de machine stond, reageerde alert en verwittigde zijn collega’s. In afwachting van de brandweer staken ze de stoominjectie in gang om de vlammen te blussen. Ze gingen ook zelf de brand te lijf met poederblussers.

“Door hun goede reactie bleef de schade in de machine heel beperkt”, zegt de plant manager van Monks International. “Na een kwartier was de situatie al onder controle.”

De 23 aanwezige personeelsleden werden geëvacueerd. De acht die de brand hadden bestreden, hadden last van de ingeademde rook. Drie ziekenwagens brachten hen ter controle over naar de ziekenhuizen van Waregem en Izegem.

“Alle acht mochten ze ‘s nachts het ziekenhuis verlaten”, zegt de plant manager. “Een van hen is wat kortademig en zal op doktersadvies de rest van de week thuisblijven. De anderen kunnen weer aan de slag.”

Beperkte gevolgen

Ook de gevolgen voor het bedrijf zelf zijn beperkt. Door de snelle interventie en na wat opruimwerk kon er woensdag alweer worden gewerkt. “Alleen de betrokken machine ligt voorlopig nog stil omdat we daar nog wachten op een wisselstukje. Maar dat zou donderdag in orde moeten zijn”, aldus de verantwoordelijke.

De hulpverleningszone Fluvia die naar het bedrijf kwam, moest de getroffen oven en ventilator enkel nog wat afkoelen.

“We voerden ook nog wat controles uit en lieten twee extra ventilatoren komen om de vele rook in de productiehal weg te krijgen”, zegt brandweerofficier Freddy Devos. “Iets na middernacht konden we vertrekken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio