Oliver Naesen voert AG2R aan tijdens Omloop Het Nieuwsblad: “Ik ben gretig om een klassieker te winnen”

Oliver Naesen voert AG2R aan tijdens Omloop Het Nieuwsblad: “Ik ben gretig om een klassieker te winnen”

Foto: Yuzuru SUNADA

Brussel -

Oliver Naesen krijgt voor de Omloop Het Nieuwsblad het kopmanschap binnen het Franse AG2R La Mondiale toebedeeld. De 28-jarige ex-Belgische kampioen kan onder andere rekenen op steun van Stijn Vandenbergh. Die begint zaterdag aan zijn 12e opeenvolgende deelname in de Belgische openingsklassieker.

Bekijk hier onze digitale wielergids

“Ik heb een goede winter achter de rug. Alles wat ik plande kon ik uitvoeren. Ik ben trouwens ook tevreden met mijn huidige conditie na de twee rittenkoersen, de Ronde van Valencia en de Ronde van Oman, die ik reeds afhaspelde”, stak Oliver Naesen van wal. De Zwitser Silvain Dillier en de Litouwer Gediminas Bagdonas vergezelden Oliver Naesen na de Ronde van Oman in België. “Hierdoor kregen we de kans om samen te trainen en bovendien een parcoursverkenning door te voeren van de E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen. Ik ben er alvast klaar voor en ben gretig om een klassieker te winnen. Ik kijk uit wat volgt.”

De naam van zijn maatje Greg Van Avermaet duikt steeds op als het gaat om een kanshebber voor eindwinst in de Omloop. “Greg Van Avermaet is altijd goed”, lachte Oliver Naesen. “Maar ook Niki Terpstra komt goed voor de dag, ik zag hem immers bezig in Oman. En dan zijn er nog een pak die je naar voor kan schuiven als kandidaat winnaars. Tim Wellens bijvoorbeeld, die won al enkele keren. Van mijn kant ben ik er ook klaar voor.”

De selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad bij Ag2r La Mondiale:

Oliver Naesen, Stijn Vandenbergh, Nico Denz (Dui), Silvan Dillier (Zwi), Dorian Godon (Fra), Julien Duval (Fra) en Alexis Gougeard (Fra)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.