Puuur zet 100-jarige klant in de bloemetjes

Puuur zet 100-jarige klant in de bloemetjes

Adolf en Evi. Foto: Puuur

Brecht / Zoersel - Adolf Hautman uit Sint-Job-in’-t-Goor is de oudste klant van het Puuur kantoor in Zoersel. Op woensdag 20 februari mocht hij 100 kaarsen uitblazen. Hij is ook 10 jaar trouwe klant bij Puuur. Deze dubbele gebeurtenis konden we dus niet zomaar voorbij laten gaan en daarom werd hij maandag in de bloemetjes gezet door Puuur en zijn huishoudheld, Evi Van der Heyden. Evi komt al 7 jaar elke maandagnamiddag poetsen bij Adolf Hautman.

Het was dan ook een leuke verrassing voor Adolf toen we ze hem aan de achterdeur kwamen feliciteren met een bloemetje. Dit had hij totaal niet verwacht. Evi kreeg koffie en koekjes en vol trots toonde hij de eremedaille die hij op zijn 100ste verjaardag kreeg als oud-strijder uit de Tweede Wereldoorlog. Hij kreeg  al heel wat eretekens die allemaal staan te pronken in het Heemkring Het Goor, waarvan hij lid is. De Heemkring bewaart al zijn eretekens zodat deze nooit meer verloren zullen gaan. Op zijn schouw staat een diploma dat de koning hem schonk omdat hij als oud-strijdersgevangene 5 jaar vastzat tijdens zijn legerdienst in Duitsland.

Als het aan Adolf ligt zal Evi hier nog jaren mogen blijven poetsen, want hij voelt zich nog veel te goed om naar een rusthuis te gaan. “Het leger heeft mij hard gemaakt en daarom heb ik deze mooie leeftijd gehaald”.

Vanuit het Puuurkantoor in de Kapellei in Sint-Antonius Zoersel stuurt kantoorverantwoordelijke Joke Hellemans, coördinator Gwen Peters en administratief medewerkers Sofie Heylen en Jessica Gonzalez, dagelijks de goed opgeleide huishoudhelden op pad. Bij meer dan 950 klanten wordt er gepoetst, gestreken, boodschappen gedaan of een maaltijd bereid. Puuur Zoersel is verantwoordelijk voor de gemeenten: Zoersel, Brecht, Malle, Ranst, Schilde en Zandhoven. Het team bestaat ondertussen uit 140 huishoudhulpen, maar kan steeds versterking gebruiken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio