Aangeboden door DSM Keukens

100 jaar passie voor keukens

© DSM Keukens

DSM Keukens viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Dat zijn heel wat jaren ervaring, kennis en keukentrends. Ook in 2019 draagt DSM Keukens haar passie voor uw keuken uit. Sofie geeft uitleg bij de geschiedenis van het bedrijf en de keukentrends voor dit jaar.

2019 brengt rust, retro en ruimtelijke ordeVoor dit jaar ontdekken we weer heel wat nieuwe trends, die al te bezichtigen zijn op Batibouw. “We merken dat de mensen vooral op zoek zijn naar rust en balans in hun hectische leven. Deze trend vertaalt zich ook in de keukentrends van 2019”, legt Fabienne uit. “De keuken moet een rustpunt zijn waar men zich in kan terugtrekken om de batterijen op te laden en te ontspannen. In een tijd waarin we de natuur wat verloren zijn in het dagelijkse leven, vinden keukenontwerpers en woonstylisten het belangrijk om die weer in huis te halen.” Daarnaast zien we ook de invloeden van de jaren ’70 en ’80 terugkeren. “De ‘New Classic’ of de modern-klassieke woonstijl verwijst op een hedendaagse manier naar het verleden en kenmerkt zich door het gebruik van donkere kleuren”, legt Fabienne uit.

Een andere trend waar extra aandacht aan wordt besteed, is die van ‘the hidden kitchen’. De trend van de ‘verborgen’ keuken of het verbergen van bepaalde keukenelementen komt steeds vaker voor. “De keuken wordt geïntegreerd in de woonkamer, en kan eenvoudig verborgen worden door een schuifwand”, zegt Fabienne. “Maar ook keukenapparaten worden vaker ‘verstopt’ in de keuken zelf, zoals de dampkap die subtiel weggewerkt zit.”

Massieve materialen en marmerDaarnaast zien we ook heel wat nieuwe trends op vlak van gebruikte materialen. “Messing, goud en koper komen terug en Solidix doet zijn intrede, een materiaal met een massieve uitstraling en zijdezacht oppervlak. Het voordeel van matte oppervlakken is dat je er geen vingerafdrukken op ziet en vlekken of krassen makkelijk weggewerkt kunnen worden”, zegt Sofie. Verder blijkt ook marmer nog steeds een geliefde keuze voor de achterwand en afwerking van de keuken te zijn. “Alles draait om het gebruik van natuurlijke materialen op een monumentale manier”, voegt ze toe. Zo komt ook de combinatie van beton en hout naar voor. Het koudere beton combineert mooi met de warme en natuurlijke uitstraling van robuust hout.

Met een ruim aanbod aan verschillende materialen, opstellingen en combinatiemogelijkheden, slaagt DSM Keukens erin om de consument te laten genieten van de nieuwste trends. “Onze toonzalen behoren tot de grootste van de Benelux. In onze ruimste toonzaal staan maar liefst 75 keukens tentoongesteld”, vertelt Sofie. “Ons team maakt voor elk ontwerp een concept op maat met een eigen persoonlijke toets.”

DSM Keukens opent binnenkort haar 14e toonzaal en heeft ook plannen voor nieuwe toonzalen in Wallonië. Bovendien profiteer je bij DSM Keukens nu van extra Batibouwkortingen bij aankoop van een nieuwe keuken.