Lotto Soudal rekent in Omloop Het Nieuwsblad op Tiesj Benoot en Tim Wellens: “Nieuw parcours in ons voordeel”

Lotto Soudal rekent in Omloop Het Nieuwsblad op Tiesj Benoot en Tim Wellens: “Nieuw parcours in ons voordeel”

Foto: Photo News

Lotto Soudal blikte donderdag in het rennershotel in Deerlijk vooruit op de 74e Omloop Het Nieuwsblad. Het is al geleden van 2002, toen Peter Van Petegem zijn derde overwinning boekte, dat de Belgische formatie de Omloop kon winnen. Manager Marc Sergeant hoopt dat Tim Wellens of Tiesj Benoot zijn team zaterdag eindelijk nog eens de zege bezorgt in de openingsklassieker.

Klik hier voor onze digitale wielergids!

“Onze kopmannen werkten een totaal verschillend programma af. Wellens reed onder andere de Ruta del Sol, terwijl Benoot in Argentinië ging rijden en daarna drie weken op hoogtestage vertrok”, vertelde Sergeant. “Ik heb de rest van de selectie ook bezig gezien en ook hen geef ik een gunstig rapport.”

“Vorig jaar kozen wij voor de aanval. Op een gegeven moment was er een groep van twaalf man weg en daar zaten zowel Benoot als Wellens bij. Spijtig genoeg ontbraken er renners van Astana, anders had dat de juiste vlucht geweest en dan hadden wij verstandig gereden. Toen de rest de kloof dichtte, waren we eraan voor de moeite en verweet men ons dat we te naïef hadden gekoerst. Het is altijd wel wat.”

Zaterdag wordt er een strijd verwacht tussen verschillende blokken zoals die van Deceuninck - Quick-Step en Lotto Soudal. “Benoot en Wellens zijn weer een jaartje ouder en hebben wat meer ervaring. Sommige teams hebben maar één sterke renner, bovendien hebben we nog Jens Keukeleire en Jasper De Buyst achter de hand. Zij kunnen oorlog maken in het begin van de wedstrijd. Jens heeft er volgens mij alle baat bij om samen met Jasper zo vlug mogelijk aan te vallen en de koers hard te maken.”

Lotto Soudal rekent in Omloop Het Nieuwsblad op Tiesj Benoot en Tim Wellens: “Nieuw parcours in ons voordeel”
Foto: BELGA

Wellens: “Ik geloof dat ik een Vlaamse koers kan winnen”

Lotto Soudal rekent in Omloop Het Nieuwsblad op Tiesj Benoot en Tim Wellens: “Nieuw parcours in ons voordeel”
Foto: BELGA

Tim Wellens zit dit seizoen al aan drie zeges. Hij won de Trofeo Soller-Deia in de Challenge Mallorca en twee etappes in de Ruta del Sol. De Omloop wordt zijn enige koers van het Vlaamse voorjaar.

“Vorig jaar reed ik de Omloop Het Nieuwsblad voor de eerste keer mijn carrière”, vertelde Wellens, die toen uiteindelijk 69e werd. “Dat is me wel bevallen, anders had ik hier vandaag niet gezeten. Het was een aangename kennismaking. Ik hoop opnieuw over goede benen te beschikken. In de Vlaamse klassiekers speelt parcourskennis een heel belangrijke rol, stukken meer dan in de Waalse klassiekers”.

“In de Omloop heb ik druk op mijn schouders, maar niet van die aard dat ik absoluut moet winnen. In de Waalse klassiekers wordt dan weer net iets meer verwacht van mij. Maar ik ga er vol voor tussen Gent en Ninove. Ik geloof dat ik een Vlaamse koers kan winnen. Aangezien ik zaterdag mijn enige wedstrijd in het Vlaamse voorjaar rijd, moet het dan maar gebeuren. En ik geloof in mijn kansen. Iedereen komt met dezelfde namen naar voor, zoals die van Greg Van Avermaet. Zelf zag ik Michael Matthews bezig. Volgens mij wordt hij misschien wel de te kloppen man.”

Tiesj Benoot: “Nieuw parcours kan alleen maar in ons voordeel uitdraaien”

Lotto Soudal rekent in Omloop Het Nieuwsblad op Tiesj Benoot en Tim Wellens: “Nieuw parcours in ons voordeel”
Foto: BELGA

Tiesj Benoot reed in aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad de Ronde van San Juan, met een negende plaats in de vijfde etappe als beste uitslag. Na zijn traditionele hoogtestage voelt de 24-jarige Oost-Vlaming zich klaar om zich op de Belgische wegen te tonen.

“Ik heb er een goede hoogtestage opzitten. Jens Keukeleire was ook mee en het is altijd leuker om met twee te trainen dan alleen. Ik kijk alvast uit naar die eerste koers in België. Vorig jaar reed ik in de Omloop heel offensief. Velen verweten me dat ik te onstuimig geweest was en te veel met mijn krachten woekerde. Achteraf is het natuurlijk makkelijk om een tactiek die niet lukte de grond in te boren. Het bleek moeilijk om de koers open te breken, maar we probeerden het wel.”

Het parcours van de Omloop wijzigde op enkele plaatsen. “Tijdens de verkenning merkte ik op dat we over kleinere wegen gestuurd worden en dat er minder plaatsen zijn waar je kan recupereren. Dat kan alleen maar in ons voordeel uitdraaien.”

“Ik heb de concurrentie al kunnen bekijken, maar het openingsweekend is toch altijd wat anders. Zaterdag komen voor de eerste keer alle favorieten van de voorjaarsklassiekers samen aan de start. Zaterdag wordt voor mij de start van een heel belangrijke periode. Een Waals programma rijd ik niet.”

Benoot stond in Gent al één keer op het podium. In 2016 werd hij derde na Greg Van Avermaet en Peter Sagan. 

Selectie Lotto Soudal Omloop Het Nieuwsblad: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Tim Wellens en Brian van Goethem (Ned).

Voor Kuurne-Brussel-Kuurne komen Lawrence Naesen, Rémy Mertz en Stan Dewulf bij de kern, waaruit Tim Wellens, Jens Keukeleire en Frederik Frison dan wegvallen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.