Zes Belgen openen vrijdag hun EK atletiek indoor, in rol van underdog

 Zes Belgen openen vrijdag hun EK atletiek indoor, in rol van underdog

Renée Eykens. Foto: Photo News

Vrijdag gaat in Glasgow het EK indooratletiek van start. Zes Belgen hopen zich op de openingsdag in Schotland in de kijker te sporten.

Hanne Maudens waagt haar kans op de vijfkamp, waar alle onderdelen vrijdag op de planning staan. Openen doet ze met de 60 meter horden, waarna in de ochtendsessie nog het hoogspringen en het kogelstoten volgen. ‘s Avonds komen het verspringen en de afsluitende 800 meter aan de beurt.

Renée Eykens treedt aan in de eerste ronde van de 800 meter, net als Ismaël Debjani op de 1.500 meter en Robin Hendrix op de 3.000 meter. Cynthia Bolingo wil indruk maken in de eerste ronde van de 400 meter. Claire Orcel tot slot verdedigt de Belgische eer in de kwalificaties van het hoogspringen.

De Belgen die vrijdag in actie komen zijn niet meteen medaillekandidaten - de reeksen overleven is voor sommige atleten al een stunt. De echte Belgische kanonnen, zoals de Belgian Tornados en Belgian Cheetahs (4x400 meter) en zevenkamper Thomas Van der Plaetsen, komen pas later in actie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.