Vader en zoon ontvoeren dief, slaan hem en laten hem vastgebonden achter in bos

Vader en zoon ontvoeren dief, slaan hem en laten hem vastgebonden achter in bos

Foto: if

Maldegem -

Het openbaar ministerie heeft een celstraf met uitstel en een werkstraf gevraagd voor een vader en een zoon uit Maldegem, beschuldigd van slagen aan de man die hun bestelwagen had gestolen. Dat bleek vrijdag voor de correctionele rechtbank in Gent. De twee beklaagden hadden de dief meegenomen met de bestelwagen en vastgebonden achtergelaten in een bos.

Een dakloze had de bestelwagen van zoon M. gestolen, waarop ze zelf op onderzoek trokken. Ze vonden de dader, bonden hem aan handen en voeten en lieten hem achter in een bos.

De twee werden eind januari bij verstek veroordeeld tot respectievelijk twee jaar cel voor de zoon (26) en een jaar cel voor zijn vader (70). Ze tekenden verzet aan en de zaak werd vrijdag behandeld. De advocate van de twee heren benadrukte dat de feiten niet worden ontkend, maar dat ze wel gekaderd moesten worden.

“Zoon M. is zelfstandige en werkt keihard voor elke euro”, begon ze haar betoog. “Toen zijn bestelwagen vol duur materiaal gestolen werd en de politie niet snel genoeg handelde naar zijn zin, ging hij zelf op onderzoek.” Een simpel bericht op Facebook bracht hem snel bij de dader.

Geen greintje berouw

Vader en zoon M. trokken op pad en vonden de bestelwagen, maar toen ontspoorde het zaakje volledig. De dief werd aan handen en voeten vastgebonden en in de bestelwagen rondgevoerd, maar het dure materiaal bleek al verpatst. Ze dropten hem in het Drongengoedbos in Maldegem in het donker en lieten hem achter.

“Iemand ontvoeren, zijn mond dichtplakken en in zijn gezicht slaan wanneer hij iets wil zeggen. Dit zijn vreselijke feiten”, klonk het bij de rechter.

“En jullie toonden geen greintje berouw tijdens het onderzoek.” De twee verklaarden onder meer dat ze het “volledig terecht vonden” wat ze hadden gedaan, en dat ze “het heel erg zouden vinden mochten zij hiervoor worden gestraft”.

Het parket denkt daar anders over en vraagt een celstraf met uitstel voor de vader en een werkstraf tot 300 uur voor de zoon. Op 22 maart weten ze hoe laat het is.

Corrigeer

NIEUWS