UCI eist dat E3 BinckBank Classic zijn campagne met gebodypainte vrouwen intrekt

UCI eist dat E3 BinckBank Classic zijn campagne met gebodypainte vrouwen intrekt

De E3 BinckBank Classic, ofte de vroege E3 Harelbeke, is er alweer in geslaagd om met zijn wedstrijdbanner voor de nodige ophef te zorgen. “Wie kroont zich tot de prins van Harelbeke?”, vraagt de organisatie zich af terwijl een kikker de banner siert. Wie goed kijkt ziet echter dat die kikker gevormd wordt door twee gebodypainte vrouwen. En dat stuit de UCI blijkbaar tegen de borst: zij eisen zelfs dat de campagne wordt stopgezet.

“De UCI betreurt de keuze van de organisator van de E3 BinckBank Classic en keurt de banner voor deze WorldTour-wedstrijd (het hoogste niveau van competitie) af”, is het officiële statement van de internationale wielerunie. “De UCI is in het verleden al verschillende keren tussengekomen om de organisator van de wedstrijd te wijzen op zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot het imago van de koers. De UCI strijdt al jaren voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daarom heeft de UCI de organisator van de E3 BinckBank Classic de opdracht gegeven om de visuele campagne te verwijderen. Als dat niet gebeurt, zal de UCI overwegen om een ​​procedure in te leiden bij haar juridische instanties.”

“Niét vrouwonvriendelijk”

De twee gebodypainte dames zijn de bloemenmeisjes Sharon Leveque en Elise Plaisier. Volgens hen is die campagne niét vrouwonvriendelijk: “Ik had een vleeskleurig broekje aan”, vertelde Leveque op de persvoorstelling. “De borsten waren afgeplakt en kregen meteen een likje verf. Je kan het vergelijken met in je bikini poseren. Zo niet, zou het vrouwonvriendelijk zijn om daar een ganse dag te zitten met een fotograaf.”

Bekijk hier het filmpje, een doorn in het oog van de UCI:

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.