Volleybalclub Amigos Zoersel doekt ploegen in Liga A op: “Ploegen kosten handenvol geld”

Volleybalclub Amigos Zoersel doekt ploegen in Liga A op: “Ploegen kosten handenvol geld”

Foto: smb

Amigos Zoersel stopt volgend jaar met betaald volleybal. Dat betekent dat zowel de mannen als de vrouwen uit Liga A zullen verdwijnen.

“Om de toekomst van de club te redden, moeten we een stap terugzetten”, zegt voorzitter Claude Holvoet. “Financieel zal alles correct afgehandeld worden, maar we sleuren een budgettair tekort mee dat niet verder mag oplopen. Verschillende sponsors zijn hun - nochtans getekende - overeenkomsten niet nagekomen en dan sta je machteloos. We kunnen een rechtszaak aanspannen en misschien doen we dat wel. Maar dat duurt even voor er een uitspraak is en we het beloofde geld op rekening hebben. Daarom hebben we besloten om de stekker uit onze eerste ploegen te trekken, want die kosten handenvol geld. De financiële verplichtingen die het verbond ons oplegt, de kosten aan scheidsrechters, clubs die per opbod spelers ronselen, … Het zijn allemaal zaken die we niet langer kunnen dragen. In die carrousel willen we niet langer meedraaien en we willen de toekomst van de club niet hypothekeren. Door de ploegen in Liga A op te doeken, kunnen we vrij snel de put dichten en terugkeren naar onze roots. We willen weer een club van en voor iedereen zijn. Maar spelers betalen, daar doen we niet meer mee.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen