Bennett wint slotrit in UAE Tour, Roglic verzekert zich van eindzege

Bennett wint slotrit in UAE Tour, Roglic verzekert zich van eindzege

Sam Bennett heeft de laatste etappe van de UAE Tour op zijn naam geschreven. In de spurt was hij sneller dan Fernando Gaviria en Caleb Ewan. Primoz Roglic verzekert zich van de eindzege.

Een kopgroep van drie met Clarke, Gruzdev, Cosnefroy hield lang stand, maar op 2,5 kilometer van de finish werden ze ingehaald door een jagend peloton.

In de massaspurt werd Caleb Ewan perfect in stelling gebracht door zijn Lotto-trein, maar de Australiër werd voorbijgesneld door Alexander Kristoff en Fernando Gaviria. De Colombiaan leek de rit te winnen, maar in de slotmeters ging Sam Bennett als een duiveltje uit een doosje er nog op en over.

De eindzege van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Laurens De Plus toonde zich afgelopen week uitstekend kopwerk op de slotbeklimmingen voor zijn Sloveense kopman en eindigde zelf op een knappe negende plaats in het eindklassement.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.