Wat een thriller! Dimitri Van den Bergh gooit zich op spectaculaire wijze voorbij favoriet op UK Open darts (en viert dat uitbundig)

Wat een thriller! Dimitri Van den Bergh gooit zich op spectaculaire wijze voorbij favoriet op UK Open darts (en viert dat uitbundig)

Foto: Photo News

Dimitri Van den Bergh heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de 1/8e finales op het UK Open dartstoernooi (PDC/523.000 euro). Onze landgenoot won een thriller tegen de Oostenrijkse Serviër Mensur Suljovic met 9-8. In de volgende ronde speelt ‘Dancing Dimi’ tegen Steve Beaton.

Suljovic was voor velen een van de favorieten voor de eindzege, maar had de hele wedstrijd lang last van onze landgenoot. Hij kwam 2-1 voor, maar Van den Bergh ging de pauze in met een 3-2-voorsprong dankzij een worp van 83.

Suljovic haalde dan opnieuw zijn beste spel boven, maar Van den Bergh maakte gelijk bij 5-5 met een knappe worp van 86.

Beide darters bleven aan elkaar gewaagd in een wedstrijd van maximaal 19 spelletjes. Bij 8-7 stond onze landgenoot op de rand van de uitschakeling, maar pakte hij uit met een geweldige 116.

Suljovic dwong een beslissende set af, maar daarin toonde Van den Bergh zich de beste. Hij miste eerste nipt op 170, maar maakte het dan af met een dubbel acht: 10-9!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.