Calmejane boekt eerste seizoenszege in Classic de l’Ardèche

Calmejane boekt eerste seizoenszege in Classic de l’Ardèche

Foto: AFP

Lilian Calmejane (Direct Energie) heeft de Classic de l’Ardèche (Fra/1.1) op zijn naam gebracht. De Fransman soleerde na 197,5 km in Guilherand-Grange naar zijn eerste seizoenszege. Valentin Madouas (Groupama-FDJ) won vier tellen later de sprint om plek twee van Christian Odd Eiking (Wanty-Groupe Gobert).

De obligate vlucht van de dag kwam op naam van zes renners, een kopgroep die zich gefaseerd vormde na enkele kilometers: Brice Feillu (Arkéa-Samsic), Alvaro Cuadros (Caja Rural), Nigel Ellsay (Rally), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM), Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) en Matthew Gibson (Burgos-BH). Acht minuten bonus reden ze bij elkaar waarna het peloton hen op 30 km van het eind opslokte.

Op de Côte de Cornas en de Côte de Val d’Enfer waagden enkele grote namen hun kans: Thibaut Pinot, Romain Bardet en Alexis De Vuillermoz. Zonder succes en in de afdaling van de slotklim muisde Lilian Calmejane er vanonder. Ondanks een kleine voorsprong, soleerde hij naar de zege.

Hij volgt op de erelijst Romain Bardet op. Vorig jaar werd hij derde. Eerste landgenoot werd Ben Hermans op plek elf.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.