Jacques Borlée verzekert: “Belgian Tornados zijn klaar voor EK atletiek indoor”

Jacques Borlée verzekert: “Belgian Tornados zijn klaar voor EK atletiek indoor”

Foto: Photo News

De Belgian Tornados hebben hun zinnen gezet op de Europese titel indoor in Glasgow zondag. Na goud op het EK in Berlijn (in open lucht) zou het een dubbel zijn voor de 4x400 meterploeg. “We hebben de ambitie om te presteren, we zijn hier niet naartoe gekomen als toeristen”, liet coach Jacques Borlée zaterdag weten.

In Glasgow bestaat de Belgische selectie uit de broers Dylan, Kevin en Jonathan Borlée, Julien Watrin en reserve Asamti Badji.

“Het gaat goed met Julien, ook met Dylan vordert het steeds beter. De problemen van afgelopen weken zijn verleden tijd voor hen. Kevin en Jonathan zijn in goede vorm. We hebben een sterk team”, stelde Jacques Borlée. “De voorbije week was chaotisch. We moesten trainingen annuleren maar we zijn erin geslaagd de rust te laten weerkeren (na de polemiek met de federatie, red). We hebben de ambitie om mee te doen voor de titel. Als voornaamste concurrenten kijk ik vooral naar Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk.”

Er zullen op het EK geen voorrondes plaatsvinden wat betreft de 4x400m, de landen zullen dus meteen strijden voor de overwinning. “Het is niet altijd makkelijk zo zonder voorrondes, zeker op een piste die we niet kennen. Maar we hebben ervaring genoeg om te kunnen omgaan met zulke omstandigheden”, concludeerde Borlée, die nog geen beslissing heeft gemaakt in verband met de volgorde van zijn lopers.

Corrigeer