Engelsman Beaton zet Van den Bergh een hak op UK Open darts

Engelsman Beaton zet Van den Bergh een hak op UK Open darts

Foto: Photo News

Dimitri Van Den Bergh (PDC-33) is met een achtste finale de beste Belg geworden op het UK Open dartstoernooi (PDC/525.000 euro). Voor een plaats in de kwartfinale werd hij met 10-8 aan de kant gezet door de 54-jarige Engelsman Steve Beaton (PDC-22).

In de 1/16e finale zette Van den Bergh nog een sterke prestatie neer. De 24-jarige versloeg na een thriller de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-8) met 10-9. Suljovic, die vorig jaar onze landgenoot in de German Darts Masters nog een 8-2 nederlaag aansmeerde, nam een 9-8 voorsprong maar Van den Bergh sloeg terug en plaatse zich voor de achtste finale. Daarin was de tweevoudige jeugdwereldkampioen slechst een schim van in zijn vorige wedstrijd. Met een gemiddelde van 83 per drie darts kon hij gelijke tred houden met Beaton, de BDO kampioen van 1996, maar bij het uitwerpen liep het voor geen meter.

Bij een 6-6 stand brak Beaton, na nog een aantal gemiste dubbels van onze landgenoot, tot twee keer toe door de darts van “The Dreammaker”. In de zestiende leg miste Beaton drie wedstrijd darts en kon Van den Bergh zijn achterstand herleiden tot een leg. Beaton prikte echter een 102 uitworp weg voor zijn plaats in de kwartfinale.

Kim Huybrechts zette in zijn 1/16e finale tegen de Engelsman Simon Stevenson (PDC-68) een zeer matige prestatie neer. Vooral in het begin van de wedstrijd moest de Antwerpenaar het spel ondergaan en kwam hij op een mum van tijd 4-0 achter. Huybrechts kon zijn achterstand wegwerken en tot 6-6 gelijke tred houden. In de volgende vier legs nam Stevenson de bovenhand voor een 10-6 overwinning.

Uitslagen

1/16e finale.

Simon Stevenson (Eng/68) - Kim Huybrechts (Bel/23) 10-6

Dimitri Van den Bergh (Bel/33) - Mensur Suljovic (Oos/8) 10-9

Achtste finale.

Steve Beaton (Eng/22) - Dimitri Van den Bergh (Bel/33) 10-8

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.