Zevenkamper Thomas Van der Plaetsen staat vijfde na polsstokspringen, medaille is uitgesloten

Zevenkamper Thomas Van der Plaetsen staat vijfde na polsstokspringen, medaille is uitgesloten

Foto: Photo News

Thomas Van der Plaetsen staat na zes disciplines vijfde in de algemene rangschikking van de zevenkamp. Van der Plaetsen ging in het polsstokspringen over 5, 20 meter, liet daarna de 5,30 meter links liggen, maar miste vervolgens drie keer op 5,40 meter.

Van der Plaetsen werd met zijn prestatie uiteindelijk derde en dat leverde hem 972 punten op. Daarmee klom hij in het algemene klassement naar een vijfde plaats met 5.206 punten. Om 20.37 uur komt Van der Plaetsen nog in actie op de 1000 meter, de laatste discipline in de zevenkamp, maar een podiumplaats lijkt wel uitgesloten, want zijn achterstand op de derde bedraagt 124 punten.

“Ik voel mij niet in vorm, heb geen energie. Het ‘klikt’ niet, dat is frustrerend”, reageerde Van der Plaetsen na de eerste twee nummers van zondag. “Soms heb ik een offday. Het overkwam mij de afgelopen jaren verschillende keren. Ik weet niet hoe dat komt en dat is weinig motiverend. Het is frustrerend dat je niet kan tonen tot wat je in staat bent.”

Na de eerste vier onderdelen van zaterdag (60 m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen) stond Van der Plaetsen op de negende plaats met 3.324 punten. Na de horden wipte hij naar de achtste positie (op tien) met 4.234 punten.

De Spanjaard Jorge Urena begint als leider met 5.391 punten aan de afsluitende 1.000 meter. Die staat om 20.37 uur op het programma.

Cynthia Bolingo bijt spits af voor Belgian Cheetahs

Cynthia Bolingo wordt zondagavond (21u40) de eerste loopster van het Belgische kwartet op de 4x400 meter tijdens het EK indoor in Glasgow.

De zilveren medaille van de individuele 400 meter zal de stok doorgeven aan Hanne Claes. Daarna is het de beurt aan Margo Van Puyvelde. Camille Laus wordt de slotloopster.

De Belgian Cheetahs treden in dezelfde volgorde aan als tijdens het EK in open lucht van vorige zomer in Berlijn. Alleen ontbrak toen de geblesseerde Van Puyvelde. Justien Grillet liep in haar plaats. De ploeg werd er vierde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.