Na oproep van Linde Merckpoel voor Omloop

Profrenner Jonas Rickaert krijgt meer dan 5.000 steunberichten: “Alles proberen te antwoorden, maar het werd gewoon te veel”

Profrenner Jonas Rickaert krijgt meer dan 5.000 steunberichten: “Alles proberen te antwoorden, maar het werd gewoon te veel”

Profrenner Jonas Rickaert heeft er een bijzonder weekend opzitten. De West-Vlaming moest met een knieblessure het openingsweekend noodgedwongen vanuit zijn zetel volgen. Maar de teleurstelling werd verzacht door een oproep van Linde Merckpoel voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad en meer dan 5.000 sms-berichten. “Dit doet veel deugd.”

Nog voor de start van het Belgisch openingsweekend was Jonas Rickaert de grote pineut van het voorjaar. De 25-jarige profrenner onderging afgelopen week een knieoperatie en moet een streep trekken door zijn wielervoorjaar. Een zware opdoffer, vond ook Linde Merckpoel. De voormalige StuBru-presentatrice is de meter van Rickaerts trainingsgroep De Melkerie, met ook nog Belgisch kampioen Yves Lampaert, en besliste om de Roeselarenaar een hart onder de riem te steken. Voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad lanceerde ze een oproep om massaal steunsms’en te sturen naar de onfortuinlijke Rickaert naar een gsm-nummer dat Rickaerts ploegmaats van Corendon-Circus op het startpodium toonden op een grote banner.

“Linde was vorige week langsgekomen om die gsm af te geven. Ze zei dat ik die pas mocht aanzetten toen onze ploeg voor de wedstrijd werd voorgesteld op het podium in ’t Kuipke. Vreemd, dacht ik. Mijn vriendin wist van de plannen, maar zij wilde niets vertellen. Ik dacht dat ze me gewoon gingen opbellen voor een live-reactie, maar plots kwam het ene na het andere bericht binnen. En die bleven maar komen. In het begin heb ik proberen alles te lezen en antwoorden. Maar na 500 berichten ben ik gestopt. Het werd gewoon te veel.”

Vat in de stamcafé

Rickaert kreeg ondertussen al meer dan 5.000 steunberichten krijgen. “En dat voor een renner die bijna niemand kent”, zegt hij. “Er zaten ook veel leuke boodschappen bij, zoals ‘Volgend jaar is de Omloop voor u.’ Het blijft pijnlijk dat ik het openingsweekend heb gemist, maar dit doet veel deugd.”

De West-Vlaming belooft om zijn fans te bedanken. “Na de voorjaarsklassiekers wil ik wel iets teruggeven in de Carlito (de vaste stek van trainingsgroep Melkerie in Tielt, nvdr.). Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Maar een vat wordt er sowieso gegeven.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden