Nieuw avontuurlijk speellandschap in Kaandelpark

Het Kaandelpark, achter Jeugdhuis Brieljant in de Mouterijdreef vlak bij het centrum van Deinze, wordt de komende lente en zomer dé plek bij uitstek om met het hele gezin te vertoeven. Het stadsbestuur van Deinze breidde de reeds bestaande speelzone met zand- en waterspeeltuig uit met een avontuurlijk speellandschap van ruim 300 m², waarin kinderen van alle leeftijden volop kunnen klimmen, klauteren en balanceren. Bovendien werd het arsenaal ook uitgebreid met een nieuw zandspeeltuig dat toegankelijk is voor kinderen mét en zonder beperking. Ook aan de volwassenen werd gedacht. Een vijftal nieuwe picknickbanken zullen van het park de ideale plaats maken voor een gezellige picknick met het hele gezin.

Avonturenpark

“We trachten het Kaandelpark al een tijdje te promoten als gezellig gezinspark in het centrum van onze stad”, zegt schepen van jeugd Rutger De Reu. “Zo heeft hier al een aantal jaar het speelpark van de Jeugdraad plaaats en kunnen kinderen er bij het begin van de zomer in tentjes overnachten tijdens de Familiebivak. Maar we willen verder gaan en maken nu werk van een permanent avonturenpark.”

In het Kaandelpark kunnen kleuters en lagere schoolkinderen voortaan hun hartje ophalen aan een gloednieuw avontuurlijk speellandschap van ruim 300 m², waarbij klimmen, klauteren, balanceren en ontdekken voorop staan. Het speellandschap werd ontworpen en uitgevoerd door de firma ‘Goede Speelprojecten’ en biedt het perfecte antwoord op de vraag van het stadsbestuur om een speellandschap te ontwerpen met een organische vormgeving en de integratie van de bestaande bomen in het park.

Het speellandschap omvat, naast een kleuterparcours met balanceerbalken, een klimstapel, stappaaltjes en een heuse apenrots, een groot voetje-van-de-vloer parcours voor lagere schoolkinderen met een touwlabyrinth, looptouwen, hangtouwen, trapezes en verschillende netten. Wie tussen het klimmen en klauteren door even wil uitblazen, kan dit doen op de nieuwe zit- en balanceercombinatie op een schaduwplek tussen de bomen.

“Ook aan kinderen met een beperking werd bij de uitbouw van dit speellandschap gedacht,” zegt Rutger De Reu, “zo werd het bestaande zand- en waterspeeltuig uitgebreid met een gloednieuw zandspeeltuig dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en, door zijn unieke ontwerp, samenspel tussen kinderen mét en zonder beperking mogelijk maakt. Het bestaande pad naar de zand-en waterspeelzone werd verbreed zodat rolstoelgebruikers het nieuwe zandspeeltuig vlot kunnen bereiken.”

De stad investeerde in het totaal € 50.000 voor de aanleg van dit gloednieuwe speellandschap en biedt hiermee gezinnen vlak bij het centrum van Deinze een groene speelruimte waar het voor klein en groot aangenaam vertoeven is. Er zullen ook een vijftal extra picknickbanken worden geplaatst die het Kaandelpark de ideale plaats zullen maken voor een picknick met het hele gezin. Ook de kinderen en begeleiders van speelpleinwerking Doekeewa, die het park tijdens de zomervakantie gebruiken voor de speelpleinwerking, zullen de komende zomer ten volle kunnen genieten van het nieuwe speellandschap.

Ook investeringen in deelgemeentes

“Deze ingreep kadert in ons plan om voor elk kind op wandelafstand een speelplein in de buurt te voorzien”, besluit Rutger De Reu, “we maken binnenkort ook geld vrij om in de deelgemeentes Vosselare, Landegem, Petegem en Astene nieuwe speeltoestellen te installeren.”

Meer info: Jeugddienst Deinze, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze, tel. 09 381 86 61, jeugddienst@deinze.be en www.deinze.be/jeugd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio