Mama

De leukste daguitstapjes met kinderen tijdens de krokusvakantie

De leukste daguitstapjes met kinderen tijdens de krokusvakantie

Foto: *

Een hele week vakantie overleven zonder inspiratie? Mamablogster Lobke Gielkens van ‘Leuke Wereld’ weet raad. Zij deelt de leukste uitstappen met kinderen - eentje voor elke dag van de vakantie.

1. Pik een van de vele familiefestivals mee

Een overzicht van onze favorieten: het JEF Festival (in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Roeselare en Strombeek-Bever) voor de allerleukste films. De mooiste voorstellingen bekijk je op het Klein Festijn in Gent. Het Krokusfestival in Hasselt heeft voor elk wat wils en dicht het gat in de cultuur van groot én klein. De beste animatiefilms ontdek je dan weer op Anima in Brussel.

2. Word elke dag wakker met een film

Tijdens de krokusvakantie kan je elke ochtend bij Kinepolis terecht voor een stevige portie filmplezier. De bioscopen openen hun deuren om 10 uur en drie kwartier later kan je genieten van verschillende ochtendvoorstellingen. Hierbij staan vooral familiefilms in de kijker. Loopt vanaf zondag 3 maart tot en met zondag 10 maart in alle Kinepolis filialen van de cinemaketen.

De leukste daguitstapjes met kinderen tijdens de krokusvakantie

3. Vier carnaval

Geen enkele vakantie is leuker dan de krokusvakantie want dan is het carnaval. Haal je allermooiste kostuum uit de verkleedkoffer, vul al je zakken met confetti en trek naar een carnavalsstoet in je buurt.

4. Spring eens een trampolinepark binnen

Zoek je nog een leuke gezinsactiviteit met kinderen tijdens een regenachtige dag? Ga dan eens samen springen in een te gek trampolinepark, echt een aanrader!

Enkele adresjes:

www.jumpsky.be

jumpsquarehasselt.be

www.superjump.be

De leukste daguitstapjes met kinderen tijdens de krokusvakantie

5. Bak confettikoekjes in het Bakkerijmuseum

In het Bakkerijmuseum bak je zelf confettikoekjes, doe je mee aan een zoektocht op zoek naar de verloren snippers van Jetty Confetti of kijk je je ogen uit tijdens de bakdemonstratie op vette dinsdag.

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be

De leukste daguitstapjes met kinderen tijdens de krokusvakantie

6. Doe een leuke vriendenactiviteit tijdens Jeugdboekenmaand

De krokusvakantie is de eerste week van de Jeugdboekenmaand en deze keer vier je de vriendschap. Want er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier: www.jeugdboekenweek.be

7. Herbeleef de middeleeuwen op de Loonse familiedag

Geniet van de spannende middeleeuwen met indrukwekkende shows, workshops en meeslepende avonturen voor het hele gezin. De graaf van Loon droomt zelfs van een heus riddertornooi waarin zijn ridders de lansen kruisen met die van de rivaliserende hertogen van Brabant. De Loonse paarden en ridders bereiden zich nu al voor op een heus riddertornooi, verliezen is geen optie. Het jonge volkje kan zich ontpoppen van schildknapen tot ridders of perfectioneren in middeleeuwse technieken. Bij minder weer vinden vele activiteiten binnen plaats.

In bovenstaand lijstje toch niet gevonden wat je zocht? Neem dan zeker een kijkje op de blog van Lobke of op specifieke websites zoals riebedebie.be of check de agenda van maisonslash.be, daar vind je altijd wel een leuk idee voor een onvergetelijke daguitstap.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees