Vijf jaar cel voor verkrachter

Berlare / Wichelen / Appels -

De 32-jarige Nicolaï W. uit Wichelen is in beroep bestraft met vijf jaar cel, waarvan een jaar met uitstel voor de aanranding en de verkrachting van een meisje uit Baasrode.

Het meisje was op 1 mei vorig jaar op de terugweg van een fuif in het plaatselijke jeugdhuis in Schellebelle. Onderweg naar het station hield Nicolaï W. met zijn bromfiets haar tegen. Hij bood haar zijn helm en handschoenen aan en beloofde haar naar huis te brengen. Maar in Berlare reed hij een smal weggetje in en sleurde haar over een prikkeldraad een weide in waar hij haar misbruikte.

In zijn eerste verklaring had W. het verhaal opgedist dat het meisje zelf haar diensten had aangeboden in ruil voor de rit naar huis. In beroep zwakte zijn advocaat dat af dat hij gecharmeerd was door haar. W. was wel onder invloed van alcohol en speed. Door de prikkeldraad heeft het meisje littekens over haar ganse lichaam. Een zware last om dragen. “Als ik in de zomer in bikini loop, vragen vrienden van mijn zus mij soms waar die vandaan komen. Hij heeft ook in mijn duim gebeten en elke keer ik dat litteken zie, word ik aan die nacht herinnert.” Omdat W. weigerde een bloedstaal af te geven, moest het meisje ook lange tijd aids-remmers slikken. In eerste aanleg werd hij bestraft met vijf jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. In beroep werd de straf verzwaard naar vijf naar, waarvan slechts een met uitstel onder strenge voorwaarden. Zo moet hij zich onder meer begeleiden voor zijn alcoholprobleem. Hij moet het meisje ook al een voorschot van 10.000 euro betalen als schadevergoeding, die later volledig zal worden berekend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio