Pastoor Jan (90) schreef 27 boeken, nu krijgt hij ze niet verkocht

Pastoor Jan (90) schreef 27 boeken, nu krijgt hij ze niet verkocht

Pastoor Jan schreef in het verleden al heel wat boeken. Foto: ppg

Kortenaken -

Pastoor Jan Berghmans (90) schreef 27 boeken over het geloof met een rebelse insteek. Nu zoekt hij een oplossing om zijn voorraad boeken verkocht te krijgen.

In zijn boeken schrijft Berghmans onder andere voor de afschaffing van het celibaat. Op zich een boeiende materie, maar geen bestsellers. “Dat kan je merken aan de stapels onverkochte boeken die in de garage van de pastorie in Kortenaken staan”, zegt Marijke Stiers van NSB Kortenaken. “We zoeken naar een oplossing, zodat we wat boeken kunnen verkopen.” Naast de voorraad boeken die zich al in Kortenaken bevond, stonden er nog stapels in de pastorie van Sint-Germanus Miskom, waar Jan Berghmans ook jarenlang pastoor was. “We hebben ze allemaal opgehaald in Miskom en overgebracht naar Kortenaken. De pastorie van Miskom werd verkocht en moest leeggemaakt worden. De boeken moeten aan de man of vrouw gebracht worden, want ik zie het niet zitten de boeken opnieuw naar een andere bestemming over te brengen wanneer ooit de pastorie van Kortenaken verkocht wordt.” “Euthanasie, seksualiteit, homoseksualiteit moeten aanvaard worden”, vindt Berghmans. “In de boeken die ik schreef draag ik Gods boodschap van liefde uit en maak ik mijn stellingen duidelijk. Daarmee wil ik bewijzen dat de Kerk verkeerd bezig is en blijft.”

De pastoor startte eind vorig jaar zelfs een petitie tegen de paus, die door heel wat personen ondertekend werd.

INFO

INFODe 25 eerste boeken samen kosten slechts 50 euro. de twee jongste werken kosten elk 6 euro. Bestellen: marijkestiers@skynet.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio