Radio Oorwoud eert overleden Opperpanda

Een vol Capitole schreeuwde zich maandagnamiddag de keel uit het lijf om hun lievelingsdier te laten horen. Ze gaven daarmee gevolg aan de oproep van Joris Hessels, die samen met zijn Radio gaga-collega Dominique Van Malder de voorstelling van de derde cd Vuil! Vuil! Vuil! van Radio Oorwoud presenteerde. Radio Oorwoud is een ­muzikaal project dat soms moeilijke ­milieuthema’s zoals ontbossing bespreekbaar maakt bij kinderen. Hannelore Bedert en haar levenspartner Stijn Sterckx, die op 17 februari plots overleed, zijn de muzikale krachten achter het project.


“We zijn de Opperpanda kwijt. We gaan hem herdenken met een liedje dat hij zelf schreef”, aldus Hessels. “Maar eerst moeten jullie zo luid mogelijk de naam van jullie lievelingsdier roepen”, vervolgde Hessels, waarop een oorverdovend geschreeuw ontstond. Hannelore Bedert werd op dat moment getroost door haar collega-zangeres Fleur ­Hendriks.

Aan de nieuwe cd van Radio Oorwoud werkten tal van bekende artiesten mee waaronder Raymond van het Groenewoud, Lady Linn, Ella Leyers, Wim Opbrouck, Fleddy Melculy. Tijdens de voorstelling in de Capitole traden alvast Lady Linn, Hannelore Bedert, Fleddy Melculy en Ella Leyers op.

Alle info op radio-oorwoud.be en rangerclub.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio