Mode

Modellen nemen tijdens modeshow Chanel in tranen afscheid van Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld is dan wel in alle stilte gecremeerd, maar de schaduw van de overleden modeontwerper hangt nog steeds over de Parijse modeweek. Daar stelde Chanel vandaag zijn allerlaatste collectie voor en daar gingen flink wat traantjes mee gepaard.

Na de dood van Karl Lagerfeld vorige maand werd volop gespeculeerd over de setting van de geplande catwalkshow tijdens de Parijse modeweek, waar zijn laatste collectie zou worden voorgesteld. Lagerfeld toverde de laatste jaren de meest opvallende decors uit zijn hoed, die soms zo spectaculair waren dat je bijna de kleren vergat.

Zou Chanel, Lagerfelds werkgever voor de afgelopen 36 jaar, het Grand Palais dit keer even bombastisch transformeren of zou het voor een sobere aankleding gaan? Lagerfeld zelf wilde geen publieke begrafenis en het modehuis respecteerde ook zijn laatste wens. Het team liet zoals gepland een bergdorpje in de sneeuw optrekken, met houten chalets.

Minuut stilte

Voor de modellen de (besneeuwde) catwalk opliepen werd een minuut stilte gehouden. Niet iedereen hield het droog tijdens de show, verschillende modellen moesten hun tranen wegvegen toen 'Heroes' van David Bowie begon te spelen. Maar er was ook veel applaus voor de overleden ontwerper.

Naast Cara Delevingne, een van zijn vele muzes, werd ook Penelope Cruz opgetrommeld om mee te lopen in de show. Zij hield een witte roos in de hand. Enkele andere muzes, zoals een duidelijk geëmotioneerde Kristen Stewart en Claudia Shiffer, namen plaats in het publiek, bij onder meer Marion Cotillard, Monica Belluci, Janelle Monae en Naomi Campbell.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees