Yves Lampaert op zijn knieën voor televisie om trainingsmakker aan te moedigen, maar tevergeefs

Yves Lampaert reed zelf niet in GP Le Samyn maar de Belgische kampioen volgde de Waalse openingskoers wel op televisie. En toen zijn ploegmaat Tim Declercq van het trainingsgroepje “De Melkerie” even op weg leek naar de zege, smeet hij zich op de knieën om “El Tractor” aan te moedigen. Maar tevergeefs.

Klik hier voor onze digitale wielergids!

Yves Lampaert ging er helemaal in op toen Tim Declercq in de finale wegsprong uit de kopgroep met favorieten en even leek te kunnen profiteren van een aarzeling bij zijn achtervolgers. In het West-Vlaams schreeuwde de Belgische kampioen zijn maatje naar voren. Vrij vertaald: “Gauw vent, tandje kleiner blijven rijden… Hij zit steendood, rijden!”

Maar tevergeefs: Elmar Reinders, een ploegmaat van Lars Boom, haalde Declercq weer in: “Ze gaan hem pakken, die vuile Reinders. Het is niet mogelijk...”

Dan eindigt de video, dus de reactie van Lampaert toen met Florian Sénéchal toch een andere ploegmaat van Deceuninck-Quick Step won, moeten we u schuldig blijven.

LEES OOK. Fransman van Deceuninck - Quick Step boekt eerste profzege op verjaardag vriendin: “Dat cadeautje had ik niet hoeven te kopen”

Play

bekijk ook

Ine Beyen in het spoor van Yves Lampaert voor Het Nieuwsblad: zo hectisch gaat het eraan toe om alles van de koers te zien

Corrigeer

MEER NIEUWS