Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Onze man voert een bittere strijd voor de Negroni, de Beatles onder de cocktails: “Goed en slecht brengt mekaar in perfecte balans”

De loftrompet

Onze man voert een bittere strijd voor de Negroni, de Beatles onder de cocktails: “Goed en slecht brengt mekaar in perfecte balans”

“Alles wat bitter is, bevordert de latere vertering na de lunch of het diner. Het zet je maag open, zorgt voor de juiste maagsappen. En daarom is Negroni zo geschikt als aperitief.”

“De bittere smaken van Campari en vermout zijn goed voor je lever. De gin is slecht voor je. Goed en slecht brengt mekaar in perfecte balans.” Het zouden de woorden van de cocktail-shaker in een cheape hotelbar kunnen zijn. Maar ze zijn van Orson Welles, in een Amerikaanse krant nadat hij in Rome zijn eerste Negroni proefde. In 1947. De cocktail was toen bijna 30, dit jaar wordt hij een eeuw. En toch is hij allesbehalve duf en gedateerd.

Ik ben altijd fan geweest van bitter. Van witloof. Van een beetje Angostura in de mierzoete mojito. Van een tennisbal: de helft tonic en de helft pompelmoessap. Van – goeie – koffie. Maar ...

Het beste van Enkel voor abonnees