Bombardementen op militaire basis van Hamas na explosieve ballonnen richting Israël

Bombardementen op militaire basis van Hamas na explosieve ballonnen richting Israël

Archiefbeeld Foto: Photo News

Israëlische straaljagers hebben dinsdagnacht een militaire basis van Hamas getroffen, nadat de afgelopen dagen verschillende explosieve ballons richting het zuiden van Israël werden gestuurd.

Veiligheidsmedewerkers vertelden aan al-Quds Radio, die uitzendt vanuit Gaza, dat minstens drie raketten werden afgevuurd naar een trainingskamp. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn er geen gewonden gemeld.

In een verklaring van het Israëlische leger klinkt het dat de straaljagers de militaire voorzieningen in de Gazastrook troffen als reactie op de tientallen ballonnen met explosieven die door Palestijnse activisten naar Zuid-Israël werden gestuurd.

De Israëlische luchtaanvallen zijn al drie dagen aan de gang. De laatste volgden enkele uren na de ontmoeting tussen Hamas-medewerkers en een Egyptische delegatie. Volgens Hamas was dat gesprek bedoeld om de relatie met Israël in de Gazastrook te verbeteren, en interne Palestijnse verzoening tussen Hamas en Fatah te bewerkstelligen, de partij van president Mahmoud Abbas.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees