Israël sloopt woning van aanslagen beschuldigde Palestijn

Israël sloopt woning van aanslagen beschuldigde Palestijn

Foto: REUTERS

Het Israëlische leger heeft donderdagochtend de woning van een Palestijn gesloopt op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijn wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij twee aanslagen, die in december het leven hebben gekost aan een baby en twee Israëlische soldaten in het gebied.

De Palestijn werd in januari in de omgeving van Ramallah opgepakt. Israël beschuldigt hem ervan het vuur te hebben geopend op een bushalte nabij de kolonie Givat Assaf. Twee Israëlische soldaten kwamen daarbij om het leven. Een burger en een andere soldaat raakten zwaargewond.

Hij zou ook betrokken zijn in een aanval met een vuurwapen op 9 december, ook op een bushalte bij de kolonie Ofra. Een zeven maanden zwangere moeder werd daarbij getroffen. De baby die prematuur ter wereld kwam, bezweek enkele dagen later.

In een persbericht zegt het leger nu zijn woning in het dorp Kobar, ten noorden van Ramallah, te hebben vernietigd. De islamistische beweging Hamas stelde de man voor als een van de leden van de beweging.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees