HANS. Eren wie ere toekomt

HANS. Eren wie ere toekomt

Foto: ghl

Lochristi - Als u mij hier zo kort na elkaar ziet verschijnen dan kan u er donder op zeggen dat er mij iets in het oog gesprongen is. Iets dat ik u met hoogdringendheid moet vertellen. Vorige week rolde er bij mij, net als bij u waarschijnlijk, het recentste info magazine van de gemeente Lochristi in de bus. Als getrouw inwoner blader ik dit in eerste instantie eens vluchtig door maar als er zich een vrij moment voordoet, op de kakpot bijvoorbeeld, dan durf ik ook al eens verder kijken of er eventueel iets voor mijnen meug tussen zit.

 

Aangezien ik doorgaans een wat afwijkende smaak heb, en in tegenstelling tot lovende initiatieven als seniorengym, een dieetcursus of zelfs kliederen met pastel, is dat  meestal niet het geval.
Het gaat in deze column dan eens uitzonderlijk niet over mezelf alhoewel de verbazing dan weer wel mijn persoonlijke uitgangspunt is. Mijn oog viel in deze laatste editie op de aankondiging van de film Achter de wolken, die zal vertoond worden in het ‘Fazantenhof’ alhier. Tof, een Vlaamse prent, dacht ik meteen. Het artikel meldde tevens en terecht dat de hoofdrollen vertolkt worden door niemand minder dan Jo Demeyere en Chris Lomme herself. Maar nu wordt er toch iemand schromelijk over het hoofd gezien ging het onmiddellijk door mijn hoofd. Bovendien niet zomaar iemand.


Nu is het natuurlijk heel goed mogelijk dat de schrijver van dienst niet zo goed op de hoogte was van haar deelname in deze film. Een ander mogelijke explicatie zou kunnen zijn dat de auteur in kwestie geen weet had dat zij uit ons eigenste Lochristi afkomstig is. In beide gevallen, denk ik dan, is er toch een steekje laten vallen. Ik voelde mij dus onmiddellijk genoodzaakt om u alsnog te melden dat naast vernoemde J. Demeyere en C. Lomme onze eigen uit Lochristi afkomstige actrice CHARLOTTE DE BRUYNE een niet onbelangrijke rol vertolkt. Een beetje lokale trots is hier wel op zijn plaats dacht ik zo!

Wie af en toe in een theaterzaal terechtkomt, of dat wereldje volgt, kan Charlotte kennen als actrice bij het bekende Gentse theatergezelschap Ontroerend Goed dat al jaren met diverse stukken de wereld rondreist en veel prijzen won op vermaarde internationale theaterfestivals. Ook op het grote en kleine scherm kan u Charlotte al tegengekomen zijn: ze acteerde samen met haar collega en vriendin Anemone Valcke in de zondagavondreeks Vriendinnen op één. Ze was ook te zien in andere diverse films waaronder recent Niet schieten van Stijn Coninx, over de Bende Van Nijvel. Eerder acteerde ze ook in Little lack spiders van Patricia Toye.


Voilà, dat wilde ik gewoon even kwijt en nu weet u het dus wel. Lijkt mij meteen een extra reden om de prent te gaan bekijken. Maandag 1 april (geen grap) in het Fazantenhof. Gratis dan nog wel, waar zie je dat nog tegenwoordig. Details vindt u in eerder vermelde infomagazine van Lochristi.
Hans

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio