Vakantie eindigt abrupt voor Vlaamse familie: mobilhome gestolen in Frankrijk

Vakantie eindigt abrupt voor Vlaamse familie: mobilhome gestolen in Frankrijk
Middelkerke -

Johan Verweirder (63) uit Westende, een toeristische gids in de Westhoek, ziet zijn vakantie in het water vallen. Dieven zijn ervandoor met zijn camper. “We zijn alles kwijt”, zegt hij.

We zitten op de TGV richting Lille”, vertelt Johan Verweirder ons donderdag aan de telefoon. “Dat we de trein naar huis nemen, dat was eigenlijk niet de bedoeling”, zucht hij. De Westendenaar vertrok vorige week vrijdag met dochter (35) en kleindochter (5) naar de regio van Bordeaux. Maar woensdag werd de reis met de mobilhome abrupt onderbroken, want het voertuig bleek plots gestolen te zijn. Weg camper, weg inboedel.

“Enkel de sleutels van de camper en mijn gsm heb ik nog. Mijn identiteitspapieren, onze kleren, een iPad, een iPod, een fototoestel, boeken, geld: we zijn alles kwijt dat we mee hadden op reis. Als je alles zou optellen, dan zijn we zeker 50.000 euro kwijt”, vertelt Johan.

De diefstal vond woensdagmorgen rond 10.30 uur plaats in Biscarrosse aan de Atlantische kust, zo’n 75 kilometer verwijderd van Bordeaux. “Mijn kleindochter ging er paardrijden in een manege. Toen we terugkeerden naar de parking, was onze camper verdwenen.”

Johan plaatste een oproep op Facebook in de hoop tips over de diefstal te krijgen. Van andere landgenoten in de buurt bijvoorbeeld. Het bericht werd intussen meer dan 25.000 keer gedeeld.

De gestolen mobilhome met nummerplaat 1 NLD 532 heeft het chassis van een Renault Master en een cabine van het Italiaanse merk Rimor Koala.

“Uiteraard zijn we heel aangeslagen door deze gebeurtenis. Ik kocht de camper drie jaar geleden. Ik ben met brugpensioen, dus we trekken er geregeld op uit met de mobilhome.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees