Boer vindt gedumpte brieven terug in de berm

Video: ROBTv

Linter -

Een boer die aan het werk was in de Geetkouterstraat in Linter fronste gisteren zijn wenkbrauwen. Hij wilde net het naburige veld bemesten, toen zijn oog viel op een hoop papieren achter een struik. Mogelijk heeft een postbode de post daar gedumpt. Bpost onderzoekt de zaak.

Toen de boer de stapel papieren van naderbij ging bekijken, bleek het om een lading brieven, magazines en folders te gaan. De brieven waren voornamelijk geadresseerd aan mensen in het Leuvense, toch een dertigtal kilometer verderop.

“De laatste paar maanden, tijdens de winter, komt er amper iemand in de buurt van de plek waar de brieven gedumpt werden”, vertelt een buurtbewoner.

“Wie dat daar allemaal gelegd heeft, zou ik niet kunnen zeggen. Die hoop is ook per toeval ontdekt toen iemand de velden daar wilde bemesten. Het is wel opvallend dat ze eigenlijk allemaal geadresseerd waren aan mensen in het Leuvense.”

Bij Bpost onderzoeken ze de zaak met de nodige ernst. “We moeten dit nu in de eerste plaats onderzoeken”, laat Barbara Van Speybroeck van Bpost weten. “Mocht blijken dat het gaat om een werknemer van Bpost, zullen we meteen maatregelen treffen. Zo’n crimineel gedrag aanvaarden wij niet en als dus blijkt dat het iemand is die voor Bpost werkt, zal die persoon ontslagen worden.” De post zal alsnog bij de bestemmelingen terechtkomen, zij het met enkele maanden vertraging. De rechtmatige eigenaars krijgen ook een brief met uitleg wat er net gebeurd is en kunnen, als ze dat willen, klacht indienen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio