Truckfun

Aanleiding voor het ontstaan van Truckfun nu meer dan 15 jaar geleden was het verschrikkelijke ongeval op de E17 ter hoogte van Nazreth. Truckfun wil daarom telkens weer de slachtoffers van ongevallen met trucks herdenken, maar het is tegelijk ook een demonstratie dat veilig verkeer met trucks ook mogelijk is. Daarnaast is het een feestdag voor de weggebruiker met een beperking en andere zwakke weggebruikers doordat zij een ritje kunnen maken in zo’n wegreus en ook eens de situatie van uit het oogpunt van de chauffeur kunnen ondervinden. De opbrengst wordt elk jaar geschonken aan lokale organisaties voor mensen met een beperking. Over de 15 afleveringen heen zit men ondertussen aan meer dan €20.000.

Vier instellingen

Voorzitter Kurt De Kimpe: ‘De editie van dit jaar was weer succesrijk en wij kunnen € 2400 verdelen over vier instellingen. Dit jaar zijn dat De Elfjes uit Deinze, kinderdagverblijf  voor kinderen met en zonder beperking, Ter Leie uit Bachte-Maria-Leerne, een school voor buitengewoon basisonderwijs type 2, De Vierklaver uit Landegem, zorgcentrum voor volwassen  mensen met een verstandelijke beperking en Ten Dries uit Landgem, de school voor buitengewoon lager onderwijs type 4. Zij krijgen elk een cheque van €600.’

De voorbije jaren vielen de activiteiten van Truckfun onder de bevoegdheid van schepen Trees Van Hove. Zij wordt voor de volgende legislatuur daarin opgevolgd door schepen Marleen Van Lerberge. Bestuurslid Willy Cools overhandigde in naam van Truckfun een ruiker bloemen aan Trees Van Hove om haar te bedanken voor de hulp en steun die zij van haar mochten ondervinden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio