Vrouw aangerand tijdens carnaval in Zichem

Vrouw aangerand tijdens carnaval in Zichem

Archieffoto. Foto: hns

Scherpenheuvel-Zichem -

Tijdens carnaval in Zichem is in de nacht van dinsdag op woensdag een vrouw aangerand. De carnavalsvereniging is aangedaan door de feiten. Volgens de stad waren er genoeg veiligheidsmaatregelen getroffen. Het parket van Leuven voert een onderzoek.

Carnaval is doorgaans een feest waarbij veel plezier wordt gemaakt en iedereen goedgeluimd is, maar toch maken er soms mensen misbruik van de feestsfeer. In de nacht van dinsdag of woensdag werd er een vrouw van vooraan in de vijftig aangerand tijdens de festiviteiten in Zichem.

Toen ze de feestdrukte zou hebben verlaten, zou er een man haar opgewacht of gevolgd hebben. Het parket van Leuven is alvast een onderzoek gestart, maar geeft op dit moment nog geen verdere commentaar. “We zullen hierover communiceren als de tijd rijp is”, aldus Julie Plevoets.

De dader is op dit moment nog spoorloos. “De vrouw, die in het centrum van Zichem is aangerand, heeft de ochtend van de feiten een klacht ingediend bij de politie”, bevestigt burgemeester Manu Claes (CD&V). “Voor zover ik weet, is ze naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek en heeft ze geen zware lichamelijke verwondingen.”

Rotte appel

De carnavalsvereniging Zichemse Carnavalsvrienden is aangedaan van het nieuws. “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is”, zegt voorzitter Peter Vanelven. “Zelf weten we ook niet wie de dader zou kunnen zijn, maar hij zou Engelstalig zijn en niets met het carnavalsleven te maken hebben.”

“Het is erg moeilijk om je tegen zulke voorvallen te wapenen. Telkens zitten we samen met de politie en het stadsbestuur om veiligheidsmaatregelen te treffen. Tijdens carnaval zijn er dan ook verschillende mensen van de politie en stewards die toekijken op de veiligheid. Er hoeft uiteindelijk maar één iemand tussen te zitten die slechte bedoelingen heeft en probeer net die persoon dan maar tegen te houden. We zouden 400 stewards kunnen inzetten, maar is dat nog wel realistisch?”

Ook Manu Claes (CD&V) bevestigt dat er voldoende veiligheidsmaatregelen waren getroffen: “Ik denk dat we er alles aan doen om de veiligheid tijdens zo’n evenement te garanderen. Zo zijn onze politiemensen dag en nacht in de weer met de veiligheid van zowel de stoet als het hele randgebeuren.”

Tips welkom

De Zichemse Carnavalsvrienden hopen alvast dat er snel gerechtigheid geschiedt. “Hopelijk wordt de dader snel gelokaliseerd en gevat door de politie”, aldus Peter Vanelven. “Zulke feiten horen nergens thuis, ook niet op carnaval. Ik zou toch ook een oproep willen doen aan iedereen die mogelijke tips heeft om ze te melden aan de recherche.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees