Zondag worden ploegen voorgesteld in Hulst

Waaslandse wielerliefhebbers kunnen hart ophalen tijdens BinckBank Tour

Waaslandse wielerliefhebbers kunnen hart ophalen tijdens BinckBank Tour

Tim Wellens won al twee keer. Foto: Photo News

Beveren-Waas / Sint-Gillis-Waas / Stekene -

De BinckBank Tour, een rittenkoers voor profwielrenners, wordt van maandag 12 tot zondag 18 augustus voor een stuk in het Waasland verreden. In het gemeentehuis van Sint-Gillis-Waas werd het Wase luik van 11 en 12 augustus nu al nader toegelicht.

De Binckbank Tour, de vroegere Eneco Tour, is een wielerronde die sinds 2005 jaarlijks wordt verreden door België en Nederland. Ze telt zeven ritten: een tijdrit, aangevuld met vlakke ritten en heuveletappes vol bekende passages uit klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Sinds 2011 behoort ze tot de UCI World Tour, het hoogste niveau in de wielersport. “De editie 2019 start op al op zondag 11 maart met de ploegvoorstelling op de markt van Hulst”, zegt wedstrijddirecteur Rob Discart van het organiserende Golazo Sports. “Alle teams worden één voor één op het podium geroepen en elke renner wordt persoonlijk voorgesteld. De eigenlijke koers begint op maandag 12 augustus met een rit in lijn met start in Beveren en aankomst in Hulst.”

De eerste rit gaat dwars door het noorden van het Waasland. Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene worden aangedaan alvorens aan te komen in Hulst. Vandaar dat ook de EGTS Linie Land van Waas, die deze gemeente groepeert, zijn schouders mee onder het project heeft gezet. Marc Van de Vijver, Maaike De Rudder en Stany De Rechter, de burgemeesters van het drie voornoemde Wase gemeenten, en EGTS-voorzitter Jan-Frans Mulder schetsen het belang van een internationale wielerwedstrijd voor de grensgemeenten: “Die dag zullen ongetwijfeld duizenden wielerliefhebbers plaats nemen langs het parcours om de renners aan te moedigen en het hele wielercircus met de reclamekaravaan en de volgwagens te aanschouwen. De horecazaken zullen een topdag kennen, verenigingen die een standje opzetten delen ook in de koek en omdat de koers live op de internationale TV komt, is het ook voor de handelszaken en de toeristische uitstraling van onze gemeenten zeer aantrekkelijk. Kortom: een win-winsituatie voor iedereen”

Omdat de BinckBank Tour een World Tour-wedstrijd is, zullen er ongetwijfeld enkele grote namen aan de start staan. Eindwinnaars van de BinckBank Tour van de voorbije jaren waren Giro-winnaar Tom Dumoulin, Niki Terpstra, onze landgenoot Tim Welllens (2x), Zdenek Štybar, Lars Boom, Tony Martin en Edvald Boasson Hagen (2x). Vorig jaar won de Sloveen Matej Mohoric.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio