Aanrijdster De Panne onder voorwaarden vrij, familie slachtoffer dient klacht in tegen cafébaas die te veel alcohol schonk

Aanrijdster De Panne onder voorwaarden vrij, familie slachtoffer dient klacht in tegen cafébaas die te veel alcohol schonk
Adinkerke -

De raadkamer heeft Priscilla V. vrijdagmorgen vrijgelaten onder voorwaarden. De broers en zussen van Samira Chebbah, de 44-jarige vrouw die zondagochtend overleed bij een tragisch ongeval met vluchtmisdrijf in De Panne, zien niet enkel aanrijdster Priscilla V. als schuldige. De familie dient ook een klacht in tegen de uitbater van een café omdat die te veel alcohol schonk aan de vrouw.

Samira Chebbah uit De Panne overleed zondagochtend nadat ze in de Duinkerkelaan ten val kwam met haar scooter en aangereden werd door Priscilla V. Voorlopig is het nog onduidelijk of het slachtoffer al overleden was na de val, of de aanrijding met vluchtmisdrijf de doodsoorzaak is. De drie zussen en twee broers van het slachtoffer zochten de voorbije dagen naar antwoorden.

LEES OOK. Eerst nog samen een glas gedronken, daarna haar vriendin overreden: eigenares van restaurant aangehouden na dodelijk vluchtmisdrijf (+)

“Samira en de aanrijdster hebben diezelfde nacht verschillende keren ruzie gehad in de Fisher’s Inn. Ze zijn er op hetzelfde moment vertrokken. Wij denken dat de aanrijdster Samira achtervolgd heeft en haar expres heeft aangereden. Het kan toch niet dat je een scooter wel ziet liggen en een persoon niet. Dat de aanrijdster dan nog doorgereden is, kan helemaal niet”, zeggen zussen Fatima en Algilla.

Philippe Versyp, advocaat van Priscilla V. , zegt dat er van een achtervolging of een opzettelijke aanrijding absoluut geen sprake was. Hij zegt dat zijn cliënte erg aangeslagen is door het voorval.

“Ook van een ruzie in het café waar ze de avond hadden doorgebracht, is geen sprake”, zegt de advocaat.

Klacht tegen cafébaas

”De familie ging begin deze week ook op zoek naar de helm die hun zus normaal gezien draagt. Die bleek zondagochtend nog in het café te liggen. “Samira rijdt nooit zonder helm. Is ze door de ruzie plots toch zonder vertrokken? We hopen dat we de waarheid te weten zullen komen.”

De broers en zussen van Samira vinden dat ook de uitbater van het café in de Nieuwpoortlaan verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is. De familie dient tegen hem klacht in bij de politie. “Volgens getuigen heeft hij die avond te veel alcohol geschonken aan de aanrijdster”, aldus de familie. Het gerecht gaat de verklaringen van de familie van Samira onderzoeken.

“Wij nemen akte van die verklaringen en zullen de informatie overmaken aan de onderzoeksrechter, die het nodige zal doen”, zegt Filiep Jodts van het Veurnse parket.

Wij probeerden de uitbater van het café verschillende keren te contacteren, maar hij neemt zijn telefoon niet op en reageert ook niet op boodschappen die we ingesproken hebben op zijn antwoordapparaat.

De familie had gistermiddag het lichaam nog niet gezien. De lijkschouwing moeten meer duidelijkheid geven over wat er precies gebeurd is. Een exacte datum voor de begrafenis is er nog niet. Vandaag komt Priscilla V. voor de raadkamer. Daar wordt beslist of de 32-jarige uitbaatster van een horecazaak in De Panne nog langer vastgehouden wordt. De cafébaas konden we niet bereiken voor commentaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees