“Volkswagen plant nieuw besparingsprogramma met verlies van 5.000 banen”

“Volkswagen plant nieuw besparingsprogramma met verlies van 5.000 banen”

Foto: REUTERS

Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) plant bij zijn kernmerk Volkswagen een nieuw miljarden zwaar besparingsprogramma, met afbouw van nog eens 5.000 banen. Topman Herbert Diess wil vanaf 2023 zo jaarlijks 5,9 miljard euro besparen. Dat bericht de Duitse krant Handelsblatt op basis van informatie uit het concern.

De reden voor de besparingen is de overgang naar elektrische wagens. Daarvoor heeft het bedrijf meer geld nodig. De productie van elektrische motoren is bovendien eenvoudiger en vergt minder arbeidskrachten.

Volkswagen wil geen commentaar kwijt op het bericht en verwijst naar zijn jaarlijkse persconferentie die volgende week woensdag plaatsvindt. Bij de ondernemingsraad is te horen dat extra banenverlies pure speculatie is.

In 2016 was het merk Volkswagen al met de ondernemingsraad overeen gekomen dat de kosten tegen 2020 met 3,7 miljard euro omlaag moeten. Wereldwijd worden daarvoor 30.000 jobs geschrapt, waarvan 23.000 in Duitsland. Daar staat wel tegenover dat in de toekomst duizenden nieuwe jobs gecreëerd zullen worden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees