Letse sauna is een primeur voor België

Geert maakt droom van overleden vrouw waar

Geert wil de droom van zijn overleden echtgenote laten uitkomen. Foto: ies

Lokeren -

Op maandag 7 april opent ‘Sola Wellness’. Het is niet de zoveelste sauna of wellness in de rij maar wel de allereerste Pirtys-sauna in België met authentieke individuele berkenrituelen volgens een Letse eeuwenoude traditie.

“Mijn vrouw Solvita komt uit Letland, waar saunabezoeken helemaal ingeburgerd zijn”, vertelt Geert Gentier. “Ze wilde dat concept naar hier vertalen en sauna combineren met mindfulness en berkenrituelen. Vanuit haar achtergrond als psychologe wist ze dat het je mentaal helpt.”

Drie maanden geleden overleed Solvita, maar Geert is vastberaden om haar levensproject ‘SOLA’ voort te zetten. “Ik heb eerst getwijfeld, maar ik wil hier een positief verhaal van maken en anderen helpen met haar droom”, vervolgt Geert.

De Pirtys-sauna wordt opgewarmd wordt door hout. Het berkenritueel dat er kan gegeven worden maakt de beleving extra speciaal. “Een berkenritueel verlicht stress, reinigt de huid en werkt helend voor de luchtwegen. Je poriën gaan helemaal open en je voelt je super ontspannen na een authentieke sessie”, vertelt Geert.

“Na twee saunasessies, die even onderbroken worden met een luchtbad om af te koelen, krijg je het berkenritueel. De takken en bladeren worden eerst boven de oven gelegd zodat ze warm worden. Daarna tikken we daarmee zachtjes over het hele lichaam om de bloedsomloop te stimuleren.” Het berkenritueel bestaat wel al in België, maar nog niet op deze manier. “Meestal wordt het in een groepssessie gegeven, maar dan is het effect helemaal weg. Met de authentieke sessie krijg je een individuele behandeling en optimaal effect. Solvita zou het berkenritueel toepassen, maar gelukkig heeft een goede kennis van ons het ook geleerd in Letland. Daardoor kan het op de authentieke manier gegeven worden”, zegt Geert.

Naast het berkenritueel kan je ook een klankschalensessie volgen. Met klanken komen trillingen vrij, waardoor je in uiterst ontspannen modus geraakt. “Klankschaalsessies helpen om kwalen te voorkomen, je chakra's te zuiveren en je spieren helemaal te ontspannen”, vertelt Geert.

SOLA kan je als privésauna voor één tot acht personen afhuren. Je kan er gemakkelijk drie uur in doorbrengen. Behalve de Pirtys-sauna waar rituelensessies in plaatsvinden, kan je in het Letse koude dompelbad gaan. Er is een hammam, een houtverwarmde Letse jacuzzi, een infraroodhoek, een inloopdouche en een loungehoek. Als het goed weer is kan je in de grote tuin aan de vijver verpozen.

INFO

INFOSola Wellness, Naastveldstraat 165, 9160 Lokeren. Open vanaf 7 april. Reservaties kunnen vanaf nu via www.sola-wellness.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio