320 mensen stelden zich kandidaat voor 8 rollen in de film van Nicolaas: “Adam en Eva zijn bekend: het zijn Bob en Peggy”

Cast en crew van Adam en Eva, samen op de foto. Foto: foto’s peter malaise

Brakel / Zingem / Oosterzele / Gavere -

Het hoofdrollen voor Adam en Eva, de nieuwe langspeelfilm van Nicolaas Rahoens, zijn verdeeld. Bob De Moor uit Gent speelt Adam, Peggy Schepens uit Brakel is Eva. Femke Marysse uit Kruisem en Annabelle Van Malderghem uit Gavere nemen andere belanrijke rollen op zich.

Adam en Eva is het nieuwe filmproject van Nicolaas Rahoens uit Oosterzele. De auditierondes zijn achter de rug, de cast werd in Zottegem voorgesteld. “Deze Vlaamse langspeelfilm is een gemeenschapsvormend project dat ontstaan is enerzijds om mensen dichter bij elkaar te brengen en anderzijds om de pracht van de Vlaamse Ardennen te promoten”, zegt Nicolaas.

“Het wordt een humoristische volksfilm over de neerslachtige, aan lager wal geraakte Gentse professor Adam (Bob De Moor). Diens levenslust wordt aangewakkerd wanneer hij hals over kop verliefd wordt op een lokale schoonheid uit de Vlaamse Ardennen. Er ontstaat ook een innige vriendschapsband met de doodzieke Michel (Marijn Devalck), zijn mysterieuze weldoener.”

“Na een intensieve auditieronde werd Eva gevonden. Deze rol wordt gespeeld door Peggy Schepens, docente drama aan de Kunstacademie Geraardsbergen. In totaal stelden er zich 320 mensen uit 18 gemeenten kandidaat om een auditie te doen. 120 auditanten hebben we effectief gezien.”

De mannelijke grote bijrol, de Gentse zoon van Adam, wordt gespeeld door Robrecht Vanden Thoren. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrollen in Hasta La Vista en Tom & Harry. “Mijn ouders zijn afkomstig uit de Vlaamse Ardennen, ik heb zeker een band met de streek”, zegt hij. “Het script is zeer goed, het past in mijn agenda. Er is bijna geen budget, maar dat geeft niet.”

Peggy Schepens studeerde aan Studio Herman Teirlinck en was eerder al te zien in De Bossen van Vlaanderen en Witse. “Ik speel vooral in theater”, zegt ze. “Gent, Antwerpen, Nederland maar ook in Frankrijk en zelfs Canada. Ik ga me smijten in deze film. Het is een mooi verhaal van verschillende mensen onder elkaar.”

Annabelle Van Malderghem uit Gavere mag Magdalena vertolken. “Ik was kandidaat voor zowel Roos als Magdalena”, zeg Annabelle. “Voor de laatste rol waren we op de tweede auditiedag nog met twee over. En meestal win ik niet, maar kijk, dit keer wel. Ik ben heel blij, zeker omdat er nog veel ander sterke kandidates waren. In een film meespelen is ook een jeugddroom van mij. Ik speel al jaren toneel bij de Nieuwe Rederijkers Gavere en ook bij Theater Krakeel.”

Magdalena moet ook sensueel naakt gaan in de film. “Dat is helemaal nieuw voor mij”, lacht ze. “Nooit eerder gedaan, maar als het artistiek gebracht is schrikt me dat niet af. Anders dan op theater is film veel intiemer. De camera beweegt in plaats van de acteurs op toneel. De opnames mogen beginnen, ik kijk ernaar uit.”

Femke Marysse uit Zingem speelt Roos, de dochter van Michel. “Ik speel bij theatercollectief Sarah uit Kruisem”, zegt ze. “Mijn toneelei kan ik ook kwijt op school, als peuterjuf. De film wordt vooral veel plezier maken, denk ik. Een totaal nieuwe ervaring, maar het is een leuke groep.” Verder spelen ook Jessie Huysman (Oudenaarde) en Claire Vingerhoedt (Maarkedal) een rol in de film.

“Uit alle audities gaan we ook nog 40 andere mensen selecteren voor kleinere rollen. Ook die rollen zijn belangrijk, door de audities hebben we een goede kijk op wie daarvoor in aanmerking kan komen”, besluit Nicolaas.

De opnames starten in april, de film zelf wordt verwacht begin 2020.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio