Sam Van Rossom naar halve finales Europcup, Emma Meesseman blinkt uit en mag naar Final Four Euroleague

Sam Van Rossom naar halve finales Europcup, Emma Meesseman blinkt uit en mag naar Final Four Euroleague

Foto: Anadolu Agency

Sam Van Rossom heeft zich vrijdag met Valencia geplaatst voor de halve finales van de Eurocup in het mannenbasket. In de terugwedstrijd van de kwartfinales gingen ze met 56-71 (rust: 39-33) winnen op bezoek bij het Litouwse Rytas Vilnius, na een eerdere 75-64 thuiszege in een best-of-three.

Onze landgenoot was in iets meer dan 26 minuten goed voor vijf punten, evenveel rebounds en assists.

In de halve finales nemen de Spanjaarden het op tegen de winnaar van het Russische onderonsje tussen Unics Kazan en Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Ekaterinenburg plaatst zich na 27 punten van Meesseman

Emma Meesseman heeft zich vrijdag met het Russische Ekaterinenburg geplaatst voor de Final Four van de Euroleague basket bij de vrouwen. In de terugwedstrijd van de kwartfinales werd er met 55-77 (rust: 28-43) gewonnen op bezoek bij het Letse TTT Riga, nadat ook de heenwedstrijd al werd gewonnen met 78-45.

Onze 25-jarige landgenote was goed voor 27 punten, waarvan 16 in het eerste kwart, 6 rebounds en een assist in 33 minuten.

In de andere kwartfinales staan Sopron (Hon) - Bourges (Fra), Koersk (Rus) - Polkowice (Pol) en USK Praag (Tsj) - Fenerbahçe (Tur) nog op het programma.

De Final Four wordt tussen 12 en 14 april georganiseerd, de speelstad moet nog worden aangeduid. Ekaterinenburg is bekerhouder.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.