Tine toert

FOTO. Tine Hertmans vertelt uit "Het Appelhuis" in Standaard Boekhandel

Auteurs die uit eigen werk voorlezen in de boekhandel: van ons mag het eens vaker gebeuren, want het heeft natuurlijk altijd iets bijzonders om de stem en het gezicht achter de lettertjes te leren kennen. In Standaard Boekhandel in Lochristi was het zaterdagmiddag niemand minder dan de sympathieke Tine Hertmans die kwam voorlezen uit haar kinderboek "Het Appelhuis." Veel kindjes waren er niet, maar dat drukte de pret niet: Tine kent de kunst als geen ander om direct iedereen mee te nemen in het verhaal. Dit keer over een wormenfamilie, die haar gezellige "appelhuis" doet daveren op zijn grondvesten. Spannend...tot de laatste pagina, maar die verklapte de schrijfster natuurlijk niet.

Na het voorleesmoment knutselden de kinderen samen met illustratrice Sandrine Lambert, die "Het Appelhuis" op een andere manier tot leven liet komen. Met de passage in Lochristi komt er een voorlopig einde aan de toernee die Tine  Hertmans samen met haar uitgever Dirk Willaert koppelde aan het boek dat in september 2018 verscheen.

"Het kinderboek is heel goed ontvangen, en ik heb vernomen dat het ondertussen in heel veel bibliotheken al te vinden is", aldus Tine. Om een strenge leesjury voor haar kinderboeken zit ze trouwens niet verlegen, want ze heeft zelf liefst vijf kleinkinderen waar ze heel wat tijd mee doorbrengt. "Mij aan het lachen krijgen met een grappige film is moeilijk, maar zij slagen er wel in", vertelde ze zaterdagmiddag. Binnenkort is Tine Hertmans ook gastauteur op de boekenbeurs van de school waar ze allemaal school lopen. Ook al een fijne belevenis waar ze naar uitkijkt.

Wie wil weten hoe de wormen in "Het Appelhuis" uit het avontuur komen, kan het boek op een grote stapel vinden in onder meer de Standaard  Boekhandel in Dorp-West. Waar u op het poëzieschap ook dichtbundels vindt van dezelfde auteur. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio