"Mensen beginnen spontaan te glimlachen als ze die dieren zien"

Geert De Meyer met een eekhoorn- en varkensportret. Foto: kma

Zandhoven - Geert De Meyer is een van de weinige beroeps-kunstschilders in Zandhoven. Hij maakte tal van staatsieportretten en beleefde ook een abstracte periode. Maar de laatste jaren heeft hij zich toegelegd op dierenportretten. De komende twee weekends kan u zijn Lentetentoonstelling in Pulle bezoeken.

Afgelopen weekend hing hij in de villa van zijn dochter Annemie aan de Heidedreef 18 in Pulle meer dan dertig portretten op, die volgend weekend 16 en 17 maart en ook 23 en 24 maart tussen 14 en 18u te bekijken zijn tijdens zijn lentetentoonstelling. Alle portretten zijn ook te koop.

Zeven jaar geleden kreeg Geert De Meyer longkanker. Hij genas, “maar door de chemo kan ik me niet genoeg meer concentreren om abstract te schilderen. Mijn eerste schilderij na mijn herstel was een grote haan, die voor mij vechtlust en kracht uitstraalde. Ik begon me toe te leggen op boerderijdieren zoals varkens, ganzen en struisvogels. Intussen zijn er exoten bij gekomen, zoals toekans en flamingo's. Ik probeer in hun uitdrukking menselijke emoties te steken. Je wordt er vrolijk van. Omdat ze hier bij mijn dochter in een huiselijke sfeer hangen, zien mensen ineens hoe ze thuis aan de eigen muur zouden hangen.”

De expo is ook op afspraak te bezichtigen via 0486.55.40.34.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio