Leerlingen provinciale scholen spelen locatie meteen in

Nieuwe sporthal op provinciale campus Henleykaai

Op de provinciale campus aan de Henleykaai is maandagmiddag de gloednieuwe bijna-energieneutrale sporthal geopend. De leerlingen van de Provinciale Middenschool (PM), het Provinciaal Handels- en Taalinstituut (PHTI) en het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen (PIHS) hebben vanaf nu hun eigen sportinfrastructuur vlakbij de school. Ook Basketbalclub Amon Jeugd Gentson heeft meteen een nieuwe thuishaven ter vervanging van de huidige Leopoldskazerne waar het tien jaar onderdak vond.

"Onderwijs wordt een speerpunt in ons beleid en met deze eigentijdse accommodatie willen we inspelen op innovatie. Een motiverende leer-, sport- en werkomgeving is belangrijk en een modern functioneel kader als dit draagt daar zeker toe bij", aldus Oost-Vlaams gedeputeerde voor Onderwijs Kurt Moens die bij de opening ook pleitte voor meer beweging in onze levensstijl. 

De gloednieuwe sporthal waarvan de bouw eind 2017 door het voormalig provinciebestuur werd opgestart, is maandag meteen ingespeeld door de leerlingen van de respectieve scholen. De accommodatie zal ook ter beschikking staan van stadsscholen en Gentse sportclubs. Met het oog op de wedstrijden van basketbalclub Amon Jeugd Gentson is een van de zijwanden uitgerust met een elektrisch uitschuifbare tribune. Momenteel wordt in het gebouw ook de laatste hand gelegd aan achttien polyvalente en goed uitgeruste klaslokalen en een open leercentrum dat nieuwe leervormen binnen het Provinciaal Onderwijs mogelijk maakt. Die zullen tegen september van dit jaar in gebruik worden genomen. Er komt ook een buitenklas en een cafetaria. 

De nieuwe Gentse schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) beklemtoonde in haar speech de vruchtbare samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent voor dit en andere projecten. Gent betaalt jaarlijks 150.000 euro huurgeld voor de nieuwe sporthal en investeerde ook eenmalig 150.000 euro in sportmateriaal. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) kende een subsidie toe van 3.443.250 euro voor de realisatie van de sporthal en de klassenvleugel. De komende maanden vinden er nog renovatiewerken plaats in en rond de voorlopig beschermde campus aan de Henleykaai.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio