Drugshandel opgerold na ‘bad trip’ op studentenkot in Gent

Drugshandel opgerold na ‘bad trip’ op studentenkot in Gent

Themabeeld Foto: Shutterstock

Gent / Ardooie / Oostkamp -

Negen beklaagden hebben zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in de verkoop van allerhande drugs. De bal ging aan het rollen toen iemand op een studentenkot in Gent erg slecht reageerde op een xtc-pil.

Na die bad trip verklaarde het slachtoffer dat hij de bewuste pillen gekocht had bij Lander A. (22). Die jongeman uit Ardooie werd eerder al tot 18 maanden met uitstel veroordeeld nadat hij 30.000 xtc-pillen had verkocht. Volgens het openbaar ministerie dealde A. ongeveer alle soorten drugs, zoals ketamine, LSD en MDMA. “Hij is een grote speler op de markt, maar de precieze hoeveelheden zijn moeilijk te bepalen”, aldus procureur Yves Segaert-Vandenbussche.

Het onderzoek wees uit dat A. onder andere speed verkocht aan Kelly H. uit Ardooie. H. leverde op haar beurt 10 kilo speed aan onder andere Luc G. (54) uit Oostkamp. Het OM vorderde een verbeurdverklaring van 40.000 euro voor de vrouw. G. verkocht dan weer marihuana aan H. en enkele andere beklaagden. Die drugs waren afkomstig van een cannabisplantage in Laarne. In maart 2017 werden in de woning van Johan T. ruim 300 planten en 1.200 gram weed aangetroffen.

Alle beklaagden probeerden hun aandeel in de drughandel te minimaliseren. Lander A. laat zich ondertussen begeleiden voor zijn drugsprobleem en hoopt opnieuw op een voorwaardelijke straf. Ook de meeste andere advocaten vroegen om een straf met uitstel. Luc G. begon naar eigen zeggen pas weed te gebruiken om zijn pijn na een motorongeval te verzachten. “Eigenlijk heeft hij er geen frank of euro aan verdiend”, aldus meester Franky Baert, die een werkstraf voorstelde.

De rechtbank doet uitspraak op 15 april.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees