Hieperdepiep, gelukkige verjaardag Massenhoven!

Hieperdepiep, gelukkige verjaardag Massenhoven!

Kevin Verboven naast het Albertkanaal in Massenhoven. Foto: kma

Zandhoven - Kevin Verboven uit Massenhoven, die vorig jaar de gemeentelijke cultuurprijs won, ontdekte dat zijn geliefd kanaaldorp zijn 875ste verjaardag viert. Daarom stak hij een zelfontworpen postkaart in alle 575 brievenbussen.

In de mediatheek van de agglomeratie Cambrai (Frankrijk) bestaat een document uit 1144 waarin Massenhoven vermeld wordt. Volgens het Toponymisch Woordenboek van Maurits Gysseling is dit de oudste gekende vermelding van Massenhoven.

“Vermits er voor verjaardagen van dorpen gekeken wordt naar de oudst gekende vermelding, vond ik dit wel een verjaardagskaart waard”, zegt Kevin Verboven, die de kaart zelf ontwierp en op eigen kosten liet drukken. De postkaart toont het bewuste fragment met de eerste vermelding.

“Ik probeer altijd iets speciaals te doen bij historische gebeurtenissen”, legt Kevin uit. “Intussen is het al mijn zesde postkaart die de Massenhovenaars in hun bus vonden. De eerste was bij de herdenkingsexpo van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, de tweede bij 125 jaar Kapel op de Lammerenberg, de derde van 50 jaar Chiro, de vierde ter herdenking van de storm van 1992 die de kerk beschadigde, de vijfde van 100 jaar sinds het sneuvelen van oud-strijder Alfons Bastanie en nu de zesde van 875 jaar Massenhoven. Deze verjaardagskaarten werden samen verdeeld met de flyers van de pannenkoekendag van Samana.”

Kevin kreeg van een blije inwoonster al een bedankingskaart terug. Ook burgemeester Luc Van Hove (CD&V) liet weten dat hij graag een postkaart van 875 jaar Massenhoven wil. Inwoners met zo'n grote liefde voor hun woonplaats zijn dun gezaaid

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio