Jeffrey Herlings zet nu al streep door wereldtitel motorcross

Jeffrey Herlings zet nu al streep door wereldtitel motorcross

Foto: BELGA

Brussel -

Motorcrosser Jeffrey Herlings zet nu al een streep door de wereldtitel. De breuk in zijn rechtervoet herstelt goed, maar hij moet nog zeker drie grands prix overslaan. Mogelijk kan de 24-jarige Nederlander pas in mei bij de Grote Prijs van Lombardije zijn rentree maken.

“Het is lastig om te accepteren dat ik dan alleen maar meedoe voor dagsuccessen en het zal moeilijk worden om me te motiveren voor races zonder hoofddoel. Maar door de titel kan ik sowieso een kruis maken”, verklaarde Herlings.

Herlings veroverde vorig jaar met grote overmacht de wereldtitel in de MXGP. Hij schreef liefst achttien grands prix op zijn naam. In januari brak hij zijn voet door een valpartij tijdens een training. “Het was echt lelijk gebroken. Zo erg, dat het maar de vraag was of het wel helemaal goed ging komen. Voor mij is nu het belangrijkste dat het allemaal goed herstelt, want ik wil mijn voet nog langer gebruiken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.