Minder meetings in Diamond League, maar Memorial Van Damme blijft

Minder meetings in Diamond League, maar Memorial Van Damme blijft

Foto: Photo News

De internationale atletiekfederatie (IAAF) zet het mes in het aantal meetings van de Diamond League. Vanaf 2020 sneuvelen er al zeker twee meetings – van 14 naar 12 –, maar hoogstwaarschijnlijk ­vallen er nog meer organisaties uit de boot.

Bovendien zullen er niet langer twee finales (jarenlang Zürich en Brussel) worden georganiseerd. “Wij maken ons absoluut geen zorgen”, zegt meetingdirecteur Cédric Van Branteghem. “Brussel staat nog altijd in de top drie van beste meetings ter wereld. Wel zou het kunnen dat de finale afwisselend naar Zürich en Brussel gaat. Maar Brussel zal zeker niet verdwijnen.”

Insiders bij de IAAF bevestigen dat de Memorial Van Damme niet in gevaar is. Pas na de herverkiezing van de IAAF-voorzitter, in oktober, wordt beslist welke meetings uit de boot vallen.

Dit jaar gaat de ­Memorial zeker in het Koning Boudewijnstadion door. Daarna is het nog onduidelijk, maar de meest waarschijnlijke piste, aldus enkele betrokkenen, is de renovatie van het huidige stadion.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.