Miguel Wiels geloofde niet in nieuwe K3: “Ik had schrik dat het publiek drie nieuwe meisjes niet zou pikken”

Miguel Wiels geloofde niet in nieuwe K3: “Ik had schrik dat het publiek drie nieuwe meisjes niet zou pikken”

K3 blaast deze lente al twintig kaarsjes uit. Hoog tijd om Miguel Wiels, als songschrijver de stuwende kracht achter het succesverhaal, aan het woord te laten. Story deed dat, en stelde vast dat de zelfzeker ogende Wiels niet altijd even overtuigd is geweest. “Zeker bij de vervanging van de drie K3’tjes door de nieuwe had ik schrik.”

Wiels maakte zich meerdere keren zorgen over de toekomst van K3, zo blijkt uit het interview. Dat was de eerste keer toen Studio 100 de groep van Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts inlijfde. “Ik had schrik dat de persoonlijke betrokkenheid veel kleiner zou zijn bij een mastodont als Studio 100. Maar het K3-project is er altijd als topprioriteit beschouwd. Er werd heel zorgzaam mee omgesprongen, niet in het minst door Gert Verhulst zelf. Mijn angst bleek dus ongegrond.”

En dan kwam er 2015, het jaar waarin de drie K3’tjes met veel bombarie hun afscheid aankondigden en na een selectieshow op tv drie nieuwe meisjes binnengehaald werden. Ook dat was voor Wiels, die zichzelf heel koppig noemt, een moment waarvoor hij bevreesd was.

“Dat was de grootste uitdaging in 20 jaar K3. Ik had daar echt schrik voor. Ik geloofde nooit dat het publiek drie totaal nieuwe meisjes op het podium zou pikken.” Dat hij plots met drie jongere meisjes moest werken, zorgde volgens Wiels niet voor problemen. “De eerste keren dat ze bij mij in de studio moesten komen zingen, voelde ik dat ze enorm bang van mij waren. Ik heb hen duidelijk gemaakt dat ik bewust afstand gehouden had tijdens de show en vanaf dan alles anders zou zijn. Maar ik blijf wel streng. Je kan alleen groeien door de lat hoog te legen. Ik sta versteld van hoe die meisjes gegroeid zijn in die korte tijd. Je wordt ook niet zomaar het perfecte K3’tje, he.”

Play

bekijk ook

K3 stelt nieuw album voor

Achter de schermen bij de fictiereeks van K3

Klaasje rent bijna van podium in Knokke door een wesp

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees