Zwaluwen

PR Wim Verstraete van VTI: 'Maandag rond 10 uur kregen we bezoek van twee mensen van Natuurpunt om samen met de VTI leerlingen met de hoogtewerker zwaluwnesten op te hangen in VTI Deinze. Bezieler en leerkracht Frank Vanluchene, leerkracht mechanica, is zelf een natuurliefhebber en ontdekte her en der soms zwaluwnesten in de straat. Het gaat niet goed met de huiszwaluw. De laatste dertig jaar zijn er 75% minder broedparen. Bescherm de huiszwaluwpopulatie: steek een handje toe zodat huiszwaluwen over een veilige nestplaats beschikken voor hun jongen!'

Misschien ken je deze spreuk: ‘Vliegt de zwaluw hoog, dan blijft het overwegend droog. Vliegt de zwaluw laag, dan nadert een regenvlaag.’ Hier zit een grond van waarheid in. De huiszwaluw is immers meestal hoog in de lucht op jacht. Alleen bij vochtig weer vliegt hij een heel stuk lager. Om ze straks te verwelkomen werden de eerste nesten opgehangen op de speelplaats van het VTI Deinze. Het is de bedoeling dat er nog een reeks bijkomen en worden opgehangen door een samenwerkingsproject met de hout-en bouwafdeling. De leerlingen gaan dan aan de slag om de zwaluwnesten zelf te maken in hun praktijkzaal.

Infoavond

Vanaf deze week starten meer dan 1000 leerlingen uit het basisonderwijs gedurende twee weken hun zoektocht naar de geschikte secundaire school. Er is daarbij dit jaar een mooie samenwerking tussen Leiepoort en VTI Deinze. Aan de hand van allerhande workshops mogen deze leerlingen de handen uit de mouwen steken om kennis te maken met allerlei nieuwe vaardigheden.

Volgende week donderdag 21 maart is er een infoavond voor alle kandidaat-leerlingen met hun ouders om 18 uur en om 19 uur. Inschrijven daarvoor kan op www.vtideinze.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio