"Wat hebben we verdiend vandaag?"

VIDEO. Film over landbouw in Oost-Vlaanderen in Poesele

VIDEO. Film over landbouw in Oost-Vlaanderen in Poesele

Foto: Victoria Deluxe

Deinze / Nevele - Op vrijdagavond 15 maart kan je in Poesele een documentaire film over landbouw in Oost-Vlaanderen gaan bekijken. Filmmaker Brecht Vanhoenacker van Victoria Deluxe volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in 'Wat hebben we verdiend vandaag' over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’ zegt één van de landbouwers daarover in deze film. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft.

Met ‘Wat hebben we verdiend vandaag?’ wil Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen. De film werd gemaakt in samenwerking met het Algemeen Boerensyndicaat, de Boerenbond, Boeren op een Kruispunt & Landelijke Gilden. Met Mieke Verniest · Luc De Reu · Marc Raemdonck · Justien Raemdonck · Claudine Van Hulle · Bram Maes · Jannes Maes · Brenda Bankaert · Adriaan De Nil · Hugo De Nil · Jeroen Hemelings · Delfien Vereecken · Leen Gielis en Chris Steenhuyse.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 15 maart 2019 om 20 uur

Waar: Hof ter Motte, Oude Kerkstraat 14, 9850 Poesele

Toegang: € 5. Inschrijven kan uiterlijk tot 12 maart en alleen via reknr. BE31 7374 0545 1555 LG - Gewest Deinze. Vermeld duidelijk naam en adres. De kaarten liggen klaar aan de kassa. Reserveren is verplicht.

Meer info: daniel.haelvoet@skynet.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio